Tilbagekalder rugbrød solgt i hele landet: Uegnet til menneskeføde

25/08/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Rugbrødet kan indeholde skimmel.

Mest læste i dag

Hvis du har smidt Kohbergs rugbrød ned i kurven for nyligt, så skal du nok lige tjekke den for skimmel.

På grund af en teknisk fejl på den ene af bageriets 13 pakkelinjer i Bolderslev, tilbagekalder Kohberg nu en række rugbrød. Det oplyser bageriet i en pressemeddelelse.

Kohberg tilbagekalder specifikke rugbrød, der pga. af en teknisk fejl på én pakkelinje i Kohbergs pakkeri, kan udvikle kridtskimmel før holdbarhedsdatoen.

Tilbagekaldelsen omhandler udelukkende rugbrødet med specifikke koder på emballagens lukkeclips, der viser, at de er pakket på den pågældende pakkelinje i den berørte periode.

Der er ingen sundhedsrisiko forbundet med at spise det ramte rugbrød, men det er uegnet til menneskeføde.

På Kohbergs rugbrød er clipskoden trykt på emballagens lukkeclips og består af holdbarhedsdatoen samt et bogstav og et tal. På Kogbergs hjemmeside kan du se, hvilke typer af rugbrød, og hvilken specifik clipskode de skal have for at være omfattet af tilbagekaldet.

Hvis dit rugbrød står på listen, men ikke har den specifikt angivne clipsekode, så er der ifølge Kohberg ingen risiko for, at brødet udvikler kridtskimmel.

Clipsekoden er den kombination af produktets holdbarhedsdato samt et bogstav og tal, der sidder på posens lukkeclips. Et eksempel kunne være 30.08.B1, hvor ”30.08” fortæller, at holdbarhedsdatoen er 30. august, mens ”B1” angiver, hvor og hvornår rugbrødet er bagt og pakket.

Udover nogle af Kohbergs egne rugbrød omfatter listen rugbrød af mærkerne:

  • COOP og 365 Hverdag, der bliver solgt i COOPs butikker.

  • Gamle Mølle, der bliver solgt i Netto.

  • Gestus, der bliver solgt i Meny, Spar, Letkøb, Min Købmand, Løvbjerg, ABC Lavpris og Superland

  • Millers, der bliver solgt i Aldi.

  • Møllens Brød, der bliver solgt i Aldi, Meny, Spar, Letkøb, Min Købmand, Løvbjerg, ABC Lavpris og Superland. Møllens Brød bliver også leveret af Wolt og solgt på Nemlig.com

  • Møllesten, der bliver solgt i Lidl.

  • REMA 1000 og REMA 1000 Rugbrødre, der bliver solgt i REMA 1000.

Har du købt et rugbrød, der står på listen og har den specifikke clipkode, bør du kassere rugbrødet eller returnere det til butikken, hvor du har købt det, understreger Kogberg.

Anbefalet til dig