Tilbagekalder salat solgt i butikker i hele Danmark: Du kan blive meget syg

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du har købt salat en af de nærmeste dage, så tjek lige, om du har fået en af disse med.

Lige nu læser andre også

Når du køber salat, er det næppe med henblik på også at indtage listeria-bakterier. Desværre er det netop, hvad der er gjort fund af i en række salater, der er solgt landet over.

Producenten bag en række grøntsagssalater, der er blevet solgt i hele landet, trækker dem nu tilbage. Producenten hedder Delicate, og oplyser ifølge Ritzau, at salaterne trækkes tilbage på grund af fund af listeria-bakterier.

Konkret er der tale om tre varianter af Gestus-salater: spidskålssalat, blomkålssalat med mandler og blomkålssalat med bulgur.

Alle de salater, der nu bliver trukket tilbage, har en sidste anvendelsesdato, der er enten mandag, tirsdag eller onsdag i den kommende uge.

Det oplyses, at de omfattede salater er blevet solgt i en række Dagrofa-butikker i hele landet. Konkret er de blevet solgt i både Meny, Letkøb, Min Købmand og Spar.

Hvis man har købt en af disse salater, er det naturligvis vigtigt, at man ikke spiser den. I stedet skal man ifølge Delicate vælge at levere den tilbage til butikken, hvor den er købt, eller selv smide den ud.

Listeria er en bakterie, der kan findes i fødevare. Det findes overalt, og kan derfor findes i både rå eller let forarbejdede fødevarer.

Naturligvis skal man undgå at indtage disse bakterier, da det blandt andet kan føre hovedpine, feber, diarré og influenzalignende symptomer med sig.

Langt de fleste vil på et eller andet tidspunkt blive smittet med bakterien. Dog er det værd at bemærke, at det er de færreste, der faktisk bliver syge af den.

For nogle er der en risiko for mere alvorlige symptomer som blodforgiftning og hjernehindebetændelse. I de absolut værste tilfælde kan man dø af sygdommen.

Det er især ældre, gravide, diabetikere og personer med nedsat immunforsvar, der har en øget risiko for alvorlige symptomer. Hvis man oplever, at man har vedvarende eller tiltagende symptomer, bør man søge læge.

Anbefalet til dig