Tilbagekaldes: Har du handlet i Netto eller Bilka for nyligt bør du lige tjekke dine varer igennem

Af: Kasper Rud

|

18/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne varer fra Netto og Bilka tilbagekaldes

Lige nu læser andre også

Mrs. Muffin tilbagekalder minimuffins på grund af mugfund

Minimuffins af mærket Mrs. Muffin, der er solgt i butikker som Bilka og Netto samt online på Nemlig.com, tilbagekaldes efter fund af mug.

Fødevarestyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at produktet vurderes som uegnet til konsum på grund af risikoen for skimmelvækst.

De berørte muffins bærer navnet "Mini Muffins Classic" og sælges i pakker á 225 gram.

De kan genkendes på bedst før-datoen 18. januar 2025. Fødevarestyrelsen advarer om, at forbrugere, der har købt disse produkter, bør kassere dem eller returnere dem til butikken, hvor de er købt, for en refundering.

Det skriver Ekstra Bladet.

Se her, hvordan varen ser ud: (Artiklen fortsætter under billedet).

Foto: Fødevarestyrelsen

Mug er en type skimmelsvamp, som kan udgøre en sundhedsrisiko, selvom den kun er synlig på overfladen. "Skimmelsvampen kan vokse langt ind i maden, uden at det synes," forklarer Fødevarestyrelsen, og derfor anbefales det altid at kassere brød og kager med synligt mug.

Udover den umiddelbare risiko for fordærv kan skimmelsvampe producere svampegifte, som potentielt er kræftfremkaldende. Disse giftstoffer forsvinder ikke ved tilberedning, hvilket gør produkter som de berørte minimuffins farlige at indtage.

Tilbagekaldelsen er et eksempel på de udfordringer, fødevareproducenter står over for, når det kommer til at sikre, at produkterne forbliver friske og sikre under hele deres distributionsperiode.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere til at være opmærksomme på bedst før-datoer og eventuelle tegn på fordærv, når de køber fødevarer.

Anbefalet til dig