Tilbagekaldes: Zara-tøj kan være livsfarligt

20/1/23 15:45

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Zara tilbagekalder en sparkedragt til nyfødte.

Hvis du har Zara-tøj til din baby derhjemme, bør du overveje at tjekke, om der ligger en sparkedragt gemt i bunken.

Tøjgiganten har således udstedt en tilbagekaldelse af en sparkedragt som følge af en risiko for, at barnet kan blive kvalt.

Det drejer sig om "Kids Newborn Sparkedragt".

Sparkedragten er i ribstrik.

Sådan ser sparkedragten ud. Foto: Zara

Sådan ser sparkedragten ud. Foto: Zara

Sparkedragten har referencen 4673/529/737.

"Vi gør dig derfor opmærksom på, at sparkedragten til nyfødte med reference 4673/529/737 er blevet trukket tilbage fra markedet, efter at vi har opdaget nogle varer med trykknapper, der ikke sidder ordentligt fast på tøjet," oplyser Zara på sin hjemmeside.

Ifølge Mirror kan de løse knapper udgøre en kvælningsfare, og man skal derfor tage kontakt til Zara.

Herefter vil der blive behandlet en returnering samt tilbagebetaling af den sparkedragten. 

"Hos Zara Home er det vores mål altid at sikre den højest mulige kvalitet og sikkerhedsstandard for alle vores produkter. Derfor tager vi ethvert tilfælde af tilbagekaldte varer alvorligt og gør alt for at sikre, at forbrugerne bliver informeret tilstrækkeligt om dem."

"På grund af en nylig opdagelse har vi besluttet at stoppe salget af vores sparkedragt med referencen 4673/529/737. Vi har konkluderet, at flere varer indeholder trykknapper, der ikke sidder sikkert fast på tøjet, hvilket udgør en sikkerhedsrisiko."

"Hvis du har købt denne vare, beder vi dig for at sikre den bedste kvalitetsservice og som en forebyggende foranstaltning om at kontakte os, så vi kan håndtere en returnering og refundering af tøjet. Tak for din tillid til os," skriver de.

Sparkedragterne fås i fire forskellige størrelser: Nyfødt til tre måneder, tre til seks måneder, seks måneder til ni måneder og ni måneder til et år.