Tilfælde af abekopper stiger: Her er de nye symptomer

03/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Abekopper fortsætter med at stige globalt, og eksperter advarer om, at nye hudsymptomer er blevet identificeret.

Mest læste i dag

Typiske tegn på sygdommen omfatter normalt feber - sammen med hævelse af lymfeknuderne.

Men en ny gennemgang af 185 tilfælde offentliggjort i British Journal of Dermatology har fundet noget andet. Det skriver The Sun.

Læger har nu udtalt, at de mest almindelige tegn på dette udbrud er sjældne pseudo-knopper. Disse ligner knopper i udseende, med den største forskel er, at de er hvide og solide.

Med standard knopper kan du det meste af tiden skrabe det øverste lag af læsionen væk for at komme til pus.

Men med pseudo-knopper er dette ikke muligt, og eksperter siger, at disse læsioner kan føre til sår.

Lægerne udtaler, at denne opdagelse er 'vigtig', da meget få sygdomme fremkalder denne type reaktion.

Dr. Ignacio García Doval, koordinator for forskningen fra det spanske akademi for dermatologi, sagde, at en afgørende del af udbruddet er at have så meget information som muligt.

"Vores forskning viser, at symptomerne på det aktuelle udbrud er usædvanlige, og der er tegn på, at dette skyldes hud-mod-hud-kontakt under sex. I stedet for det typiske udbredte udslæt set i tidligere tilfælde, har de seneste tilfælde en tendens til at have langt færre hudlæsioner, ofte på ét sted. Det er især vigtigt for sundhedspersonale at bemærke udseendet af disse hudlæsioner," sagde han.

Han tilføjede, at ingen patient i forskningen døde, og at hospitalsindlæggelse var usædvanlig. Han sagde dog også, at sygdommen er meget ubehagelig og kan have langsigtede konsekvenser, herunder ardannelse i synlige områder.

Læger i Storbritannien har registreret 77 "meget sandsynlige" infektioner, hvilket bringer det samlede antal til 2.546.

Spanien har været særligt hårdt ramt af sygdommen, hvor sundhedschefer har registreret 4.298 tilfælde indtil videre. Nu har læger sagt, at der forventes flere dødsfald, da virusen fortsætter med at sprede sig.

Anbefalet til dig