Tilgængelig medicin viser tegn på at kunne kurere corona, men ingen får det tilbudt endnu

13/1/21 07:31

Per Broch

Foto: Shutterstock
De fleste er gået i vaccinemode, og regner med, at det er derfra at kuren mod coronavirus skal komme. Det er dog ikke kun på vaccineplan, at der laves omfattende forsøg rundt omkring i verden. Flere af disse forsøg giver gode resultater, og særligt et medikament ser ud til at kunne vende krigen mod corona fuldstændigt.

Der har tidligere været tale om medikamentet Ivermectin, der i virkeligheden er et anti-parastitisk middel, der ofte gives til dyr. Det har dog været godkendt til brug hos mennesker siden 1987 og mere end 300 millioner doser doneres årligt til højrisiko-områder, hvor visse parasitter bl.a. forårsager flodblindhed.

Siden er det også undersøgt og påvist, at Ivermectin har en antiviral effekt og derfor er der allerede lavet enkelte forsøg i forbindelse med coronavirus. Selvom disse forsøg har vist sig at være positive, så er der stadig ingen kliniske forsøg, der er kommet så langt, at Ivermectin er blevet en godkendt behandling mod corona. Alligevel er flere prominente læger fortalere for, at Ivermectin skal kunne udskrives som både forebyggende og helbredende i kampen mod coronavirus. 

I reagensglas forårsager Ivermectin en 5000 gange reduktion af SARS-CoV-2, som er den virus, der forårsager COVID-19. I en undersøgelse med 203 forsøgspersoner, der havde været i tæt kontakt med coronasmittede, blev en gruppe behandlet med Ivermectin mens en kontrolgruppe blev behandlet med placebo. Kun 7,4% af de Ivermectin-behandlede blev smittet, mens 58,4 af kontrolgruppen fangede virussen.

Da der endnu ikke har været gennemført store randomiserede forsøg, så er Ivermectin ikke godkendt som behandling. I øjeblikket er der næsten 70 igangværende forsøg over hele verden, der undersøger effektiviteten af ​​Ivermectin som en behandling for SARS-CoV-2, så det er måske bare et spørgsmål om tid, før der kommer endnu et våben til det arsenal, der skal bruges i kampen mod coronavirus.