Tillykke Lise Nørgaard med de 103 år: Det var den bedste gave

16/06/2020

Nanna Christina Smidt

Vi håber Lise Nørgaard har haft en dejlig fødselsdag. Foto: Shutterstock.
Hvad giver man en 103-årig i fødselsdagsgave? Det er et svært spørgsmål – især når den 103-årige, er ingen ringere end kvinden bag Matador, Lise Nørgaard.

Mest læste i dag

Den seneste tid har hun haft det hårdt med at snakke, for stemmen er ved at være brugt op, men det skulle ikke hindre Lise i at fejre sin fødselsdag.

Kurt ringede og sang

Og selvom man er 103 år, så er man heller ikke glemt af vennerne. Kurt Ravn, som er et af Lise Nørgaards ”Matador-børn”, ringede til Lise som den første, og sang for hende.

Lise Nørgaard gør også klart, at hun har haft en fin dag, og at hun er ved at drukne i alle de blomster, som folk har sendt hende.

”Kurt Ravn ringede som den første gratulant og sang fødselsdagssang for mig. Bedre kan det ikke være,” siger Lise Nørgaards til B.T.

Og sådan blev det ved resten af dagen. Folk ringede og kom forbi Lise Nørgaard for at ønske hende tillykke. Selve fødselsdagen blev holdt på Lise Nørgaards yndlingsrestaurant på Skovshoved Havn.

Lise Nørgaard fejrede dagen med familiemedlemmer, og gør klart at hun trods sin alder synes det er dejligt at fejre fødselsdag.

Ønsker sig ikke noget

Og så kommer vi til det svære, for når man er 103 år har man haft mange fødselsdage, og det er dermed svært at finde gaver. Så hun ønsker sig aldrig gaver. Der dog fortæller, at en af de bedste gaver hun har fået, fik hun lidt før fødselsdagen.

Hun fik blandt andet et gavekort til koncerter med Radioorkestret og Det Kongelige Kapel, udflugter til udstillinger og teatret.

Men den bedste gave var at Lise Nørgaard har fået tilkendt en talepædagog, som hjælper hende med at lægge hendes stemme om, så folk kan høre hende igen.

Hun er klar over at stemmen aldrig bliver den samme, men stemmetræningen hjælper, og hun er blandt andet blevet pålagt at tale lige fra hun slår øjnene op, selvom hun bor alene, og ingen kan høre hende. Hun skal tale hele dagen, så hun starter dagen ud med at sige ”godmorgen, det er mandag, solen skinner”.

Lise Nørgaard fortæller desuden, at tysk er godt at øve stemmen på, og at hun siger vers både på tysk og dansk.

 

Anbefalet til dig