Tillykke med fødselsdagen: Dansk pingvin slår alle rekorder

Nyheder
Foto: De søde pingviner leger med hinanden. Dette er et modelfoto. Foto: Shutterstock.
I Odense Zoo kan de fejre en helt speciel fødselsdag i dag, når Olde fylder 41. Det er en meget høj alder for en pingvin, og hun er da også den ældste i verden i sin race.

Mest læste i dag

Olde er af racen æselpingvin, og kan altså kalde sig alderspræsident – ikke bare i Zoo eller i Danmark, men i hele verden.

Ikke så stabil mere

Det er ikke let at blive gammel. Det ved vi med mennesker, men for pingviner kan det også være problematisk. Man kan i hvert fald godt mærke på Olde, at hun er blevet ældre.

Hos Odense Zoo skriver det, at hun ikke med sine 41 år ikke er så mobil mere, men hun som man kan se i videoen, så kan hun stadig stå og ryste med halefjerene. Olde bliver fejret i Zoo, men der er desværre ikke gæster endnu til at fejre hende. De må først komme i parken fra den 8. juni, når der åbnes for forlystelsesparker og zoologiske haver.

En æselpingvin lever normalt på de subantarktiske øer. Den har fået navnet æselpingvin, fordi den lyder som et æsel, så det har altså ikke noget med udseendet at gøre.  

I naturen lever hannen og hunnen sammen, og de udruger også deres æg sammen i en rede bygget af sten.

Her skiftes de til at holde æggene varme og hente føde.

De passer ungerne sammen, når de er kommet ud af ægget, hvor der fodrer dem med fisk.

I naturen bor æselpingvinen i ekstrem kulde, derfor er dens krop lavet så den har mange fjer og dun plus et tykt lag fedt på kroppen, så den kan holde sig helt varm.

I Odense Zoo har man forsøgt at genskabe og efterligne forholdene på Antarktis. Det har man gjort ved at justere lyset hos pingvinerne, så det følger døgnrytmen i deres naturlige leveområder. 

 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig