Har været undervejs længe: Nu er kæmpe ændring til Storebæltsbroen trådt i kraft

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det sket.

Mest læste i dag

En stor ændring på Storebæltsbroen har været undervejs i fire år, men nu er det langt om længe blevet en realitet.

I et forsøg på at øge trafiksikkerheden på Storebæltsbroen har Sund & Bælt, som er selskabet bag broen, indført permanent fartkontrol.

Via opsætning af kameraer, der registrerer bilers nummerplader for at måle gennemsnitshastigheden over tre punkter på broen, er målet klart: at sætte en stopper for vanvidskørsel og fremme en sikker rejse for alle.

Det skriver TV 2 East.

Det oprindelige forslag, der blev fremsat af den daværende transportminister Benny Engelbrecht i 2019, sigter mod at bekæmpe den farlige tendens til høj fart, der har præget broen.

Ifølge Sund & Bælt er målet med de nye fartkontroller ikke blot at straffe, men også at 'uddanne' bilister om vigtigheden af at holde hastighedsbegrænsningerne.

Reaktionerne fra offentligheden har været overvejende positive. Nicolai Michaelsen, der er en bilist fra Rødovre, udtrykker sin støtte til systemet:

"Der plejer at være nogle hidsigpropper, som har travlt, så jeg synes, det er en god idé", siger han og tilføjer:

"Jeg oplevede, at folk kører lidt mere stille og roligt over broen, end de plejer."

Det er dog ikke alle, der er ligeså glade for det nye tiltag som Nicolai Michaelsen. Gert Pindstrup fra Rønne udtrykker bekymring for, at bilisterne ikke er blevet advaret. Han påpeger yderligere, at det føles som overvågning.

Sund & Bælt har allerede nu meldt ud, at det har en positiv effekt.

Anbefalet til dig