Tina Turner er død

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den amerikanske sangerinde Tina Turner er gået bort. Hun blev 83 år.

Lige nu læser andre også

Tina Turner er en af tidens mest velkendte sangerinde. Nu er den amerikanske sangstjerne, der står bag store hits som 'Proud Mary' og 'What's Love Got To Do With It', gået bort i en alder af 83 år.

Det skriver Sky News, der henviser til en talsperson for sangerinden.

"Tina Turner, 'dronningen af Rock'n Roll', er i dag sovet stille ind i en alder af 83 efter lang tids sygdom i sit hjem i Kusnacht nær Zurich i Schweiz," fortæller talspersonen ifølge Sky News, og fortsætter:

"Med hende har verden mistet en musikalsk legende og en rollemodel."

Tina Tuner blev født i Tennessee, og blev døbt Anna Mae Bullock. Navnet har hun dog aldrig brugt i forbindelse med sin karriere.

Gennem årene har hun udsendt et utal af store hits, hvilket har gjort hende til et kendt navn verden over.

Hun fik hul på sin karriere i 1957, hvor hun optrådte under navnet Little Ann. Det var først tre år senere, at hun begyndte at optræde under navnet Tina Turner.

Tina Turner fik sit helt store gennembrud, da hun sammen med sin daværende mand, Ike Turner, udsendte nummeret 'River Deep - Mountain High'. I dag er det fortsat en af de sange, hun er mest kendt for.

Ike og Tina Turner gik fra hinanden i 1978. Flere år senere udgav den amerikanske sangerinde en biografi. I denne beskrev hun, at de havde et meget usundt forhold, og at hun flere gange var blevet udsat for vold.

Efterfølgende fik hun et stort comeback som soloartist, da hun i 80'erne udsendt hits 'Let's Stay Together' og 'I Can't Stand the Rain'. Det var sange som disse, der var med til at cementere hendes plads i musikkens historie.

I løbet af sin karriere har Tina Turner solgt langt over 100 millioner albums på verdensplan. Det har gjort hende til en af de bedst sælgende kunstnere nogensinde. Ikke nok med det, så har hun også vundet et hav af priser. Dette omfatter bl.a. hele otte Grammy-priser.

I 2013 blev Tina Turner schweizisk statsborger, og hun boede i landet frem til sin død.

Hun efterlader sig sine to voksne sønner samt ægtemanden Erwin Bach. De to blev gift i 2013.

Anbefalet til dig