Tjek det omgående: Danskere betaler unødvendige gebyrer på op til 900 kroner om året

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du skal selv reagere, hvis du vil have det stoppet.

Lige nu læser andre også

Alt for mange danskere betaler hvert år gebyrer til en eller flere pensionsordninger, som den ikke længere indbetaler til.

Selvom det kan virke som små beløb, så kan det faktisk hurtigt blive en dyr affære.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Konkurrencerådet har netop offentliggjort en undersøgelse, der afslører, hvor meget pensionsordninger, som ligger urørt hen, kan koste den enkelte pensionsopsparer.

Hvis du er blandt dem, der har en pensionsopsparing, der ikke indbetales til, bør du reagere med det samme.

Penge går tabt

Ifølge undersøgelsen har danskere over to millioner kroner stående i hvilende pensionsordninger. Det vil sige ordninger, hvor der ikke længere indbetales, men udbetalingerne heller ikke er begyndt.

"For nogle pensionsselskaber udgør gebyrerne fra de hvilende ordninger en væsentlig del af deres samlede indtægter, men der er stor forskel på, hvor meget de opkræver," siger konkurrencerådets formand, Christian Schultz, og tilføjer:

"Vores undersøgelse viser, at gebyrerne svinger fra under 20 kroner til over 900 kroner årligt."

Mange penge at spare

Et konkret eksempel fra undersøgelsen viser, hvor mange penge du kan spare ved at være eliminere din hvilende pensionsordning.

Hvis du har 10.000 kroner stående i en hvilende ordning, og du samler den med en aktiv ordning nu, vil du have mere end 14.000 kroner ekstra til din pension om tyve år.

Det skyldes at de årlige gebyrer forsvinder, når ordningen flyttes.

Det er værd at nævne, at du selv skal gøre arbejdet. Pensionsordninger følger ikke automatisk med, når du skifter pensionsselskab.

Hvis du vil undgå de høje gebyrer, skal du aktivt samle dine ordninger under samme pensionsselskab.

Selvom det kan virke som en uoverskuelig opgave, kan der altså være mange penge at spare på sigt ved at gennemgå dine pensionsordninger og sikre, at du ikke betaler unødvendige gebyrer.

Det kan være værd at tage fat i dit pensionsselskab og få styr på dine hvilende ordninger, før gebyrerne fortsætter med at æde af din fremtidige opsparing.

Anbefalet til dig