Tjek din e-Boks i dag: Du skal måske testes for corona

07/05/2020

Christian Granhøj Skouboe

Ministeren beder danskerne om at holde et vågent øje med deres e-Boks. Foto: Shutterstock
Torsdag får tusindvis af danskere besked om, at de nu skal testes for coronavirus.

Mest læste i dag

Da sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke torsdag var gæst i Slotsholmen på P1 - et politisk magasin i DR-regi - havde ministeren noget af en nyhed med.

Her kunne han nemlig fortælle, at sundhedsmyndighederne nu går i gang med at lave stikprøver blandt danskerne. 

Den sidste tid har der ellers hersket en heftig debat om, hvem og hvor mange man bør teste for corona daligt. Senest tidligere onsdag, hvor flere eksperter sætter spørgsmålstegn ved, at det hovedsagligt er sundhedspersonale og fx fængselsbetjente, der testes i de hvide telte, som er blevet rejst ved sygehuse landet over. 

Med nyheden fra Sundhedsministerne ser det dog ud til, at myndighederne vil brede feltet af testede personer ud i den kommende tid. Den første omgang stikprøver sættes i gang onsdag, når tusindvis modtager en besked i deres e-Boks.

Har et klart mål

Danmark har indtil videre brugt forskellige strategier i forhold til at teste for coronavirus. De seneste par uger er antallet blevet skruet væsentligt op. Ministeren fortæller, at stikprøvetestningen skal hjælpe med at afdække, om der fortsætter er lommer i samfundet, hvor smitten spreder sig. 

“Vi vil nu sætte gang i stikprøvetestning, så vi kan få klarlagt, om der er smitte i samfundet steder, vi ikke har set endnu. Flere tusinde danskere i dag vil modtage indkaldelse.” 

Testen er dog fortsat frivillig, understreger ministeren. De tilfældigt udvalgte danskere får en besked i deres e-Boks i løbet af torsdagen

 

Anbefalet til dig