Tjek din forskudsopgørelse: Danskere oplever denne fejl

Af: Lucas Andreas

|

17/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
En ny skandale rammer nu skatteministeriet, der fejlagtigt opkræver en skat for visse danskere.

Lige nu læser andre også

Det er ikke nogen hemmelighed, at de nye ejendomsvurdering allerede har skabt meget røre i det danske samfund. Nu ryster en ny skandale Skatteministeriet, hvor borgere ifølge deres forskudsopgørelser står til at betale skat af ejendomme, de ikke længere ejer, afslører B.T. En af de berørte borgere er Karen Bryde Frisk fra Næstved, der opdagede, at hun skal betale boligskat for et sommerhus på Lolland, som hun solgte sidste år, ifølge hendes forskudsopgørelse for 2024.

Det skriver B.T.

Så hvis du er en af de mange dansker, der for nyligt har solgt bolig, bør du tjekke din forskudsopgørelse efter for at se, om du også er blevet ramt.

Vurderingsstyrelsen bekræfter fejlen og forsikrer, at de arbejder på at rette den hos IT-leverandøren. Situationen er ikke unik for Karen Bryde Frisk; hendes kollega, Søren Clausen, der solgte et hus i 2023, står også til at betale boligskat af en ejendom, han ikke længere ejer.

Før årsskiftet blev grundskyld typisk betalt halvårligt via kommunale opkrævninger. Fra 2024 sker det automatisk via skatten hver måned. De berørte borgere har allerede betalt halvårlige opkrævninger, men fejlagtigt viser forskudsopgørelserne for 2024, at de også skal betale skat i år, selvom de ikke længere ejer ejendommene.

Karen Bryde Frisk udtrykker frustration over fejlen og påpeger, at det er vigtigt, at staten også påtager sig konsekvenserne, når den begår fejl. Hun beskriver besværet med at rette fejlen som en "kafkask labyrint" og påpeger det generelle kaos omkring de nye ejendomsvurderinger, der ligger til grund for skatteopkrævningerne.

Vurderingsstyrelsen er bekendt med to tidligere ejere af erhvervsejendomme og to boligejere, der er ramt af fejlen, men forsikrer, at det ikke får økonomiske konsekvenser. De berørte borgere vil modtage en ny opgørelse i januar for at rette fejlen.

Anbefalet til dig