Tjek din indbakke: 4,5 millioner danskere får vigtig besked i Digital Post

Af: Lucas Andreas

|

27/08/2024

Nyheder
Foto: Redaktionen
Foto: Redaktionen
Danskere får i løbet af de næste uger en vigtig meddelelse i Digital Post.

Lige nu læser andre også

I den digitale postkasse kan der gemme sig alt fra kedelige meddelelser, som bøder eller gæld til Skat, til mere uskyldige ting som lønsedler og praktiske oplysninger.

Inden længe vil 4,5 millioner danskere modtage en særlig besked i Digital Post, som man bør læse.

Beredskabsstyrelsen udsender nemlig en besked til alle der er oprettet i Digital Post.

Beredskabsstyrelsen opfordrer alle danskere til at være bedre forberedt på potentielle krisesituationer.

Det er som sådan ikke nogen nyhed, for det er efterhånden et par måneder siden, at de officielle anbefaling så dagens lys.

Men i løbet af de næste uger vil 4,5 millioner voksne modtage en digital besked med råd om at sikre sig selv og sin husstand i op til tre døgn.

I beskeden vil der medfølge en pjece, "Forberedt på kriser", hvori man finder detaljerede råd og vejledning om, hvordan man forbereder sig på krise.

Pjecen er tilgængelig både i den digitale post og på Beredskabsstyrelsens hjemmeside, hvor alle kan finde information om, hvordan de bedst kan beskytte sig selv og deres nærmeste.

Styrelsen anbefaler blandt andet, at alle har vand, mad og medicin på lager, så de kan klare sig uden hjælp udefra i tilfælde af en krise.

Skal være forberedt på forskellige typer krise

Selvom der ifølge myndighederne ikke er nogen umiddelbar militær trussel mod Danmark, fremhæver Beredskabsstyrelsens direktør, Laila Reenberg, over for TV 2 vigtigheden af at være beredt på forskellige typer kriser.

"Der kan komme kriser af forskellig art. De kan være klimarelaterede, eller det kan være det, vi kalder hybride trusler," siger hun og understreger, at forberedelse er nøglen til at kunne reagere effektivt.

Anbefalet til dig