Tjek e-boks: 8.000 danskere ramt

23/08/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
En "menneskelig fejl" rammer nu tusindvis af danskere.

Mest læste i dag

En liste med 8.000 CPR-numre er beklageligvis blevet videregivet til 123 personer i forbindelse med udsendelse af en standardskrivelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Listen indeholder ikke navne, adresser eller andre oplysninger om de berørte personer. De berørte personer, som har fået delt deres CPR-numre, vil alle modtage en besked fra styrelsen om sikkerhedsbruddet i deres e-Boks.

Beklager dybt

"Der er tale om en dybt beklagelig og menneskelig fejl, som vi ser med stor alvor på. Vi prioriterer datasikkerheden meget højt og er allerede i gang med at sikre, at tilsvarende fejl ikke kan gentage sig. Sikkerhedsbruddet blev øjeblikkeligt anmeldt til Datatilsynet. Vi beklager meget over for alle de berørte, som vil blive underrettet direkte," siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Den menneskelige fejl blev opdaget hurtigt, men det var desværre ikke muligt at forhindre udsendelsen til 123 personers e-Boks, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed. Sikkerhedsbruddet blev anmeldt til Datatilsynet med det samme.

Anbefalet til dig