Tjek e-Boks i dag: Vigtigt brev sendt af sted

21/12/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I dag dumper et vigtigt brev ind i danskernes e-Boks.

Mest læste i dag

I sidste uge fremlagde Sundhedsstyrelsen for første gang deres plan for, hvordan danskerne skal vaccineres mod coronavirus. 

Det forventes, at de første vacciner ankommer til landet mellem jul og nytår, derfor begynder det nu at være tiden, hvor vaccineindsatsen skal sættes i system. Og det er den blevet. 

Styrelsen kunne blandt andet fortælle, at de har prioriteret hvilke danskere, der modtager vaccinen i første omgang. 

"Det er jo en begrænset mængde vacciner, vi modtager i første omgang," udtalte Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm i den sammenhæng, inden han fortsætter:  

"Dem skal vi reservere til de allermest sårbare mennesker og til personalet, der arbejder med dem som for eksempel social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og læger." 

Sender millioner af breve

Et af elementerne i myndighedernes vaccineindsats er et informationsnbrev, der sendes til alle danskere over 18 år. Det arbejde er begyndt mandag i denne uge. 

Det fortæller en dansker, som Nyheder24 været i kontakt med. Her bekræfter den 35-årige mand, at han har modtaget brevet fra Sundhedsstyrelsen i sin e-Boks mandag sidst på formiddagen. 

Brevet indeholder information om, hvordan den danske vaccine rulles ud, ligesom det dykker ned i, hvordan vaccinen virker. Det er tidligere blevet meldt ud, at det bliver frivilligt om man vil tage imod vaccinen, der tilbydes gratis af de danske sundhedsmyndigheder. 


 

 

Anbefalet til dig