Tjek om du har den: Særlig mønt er blevet solgt for 820.000 kroner

Nyheder
Genrefoto: Wikimedia Commons
Genrefoto: Wikimedia Commons
En formue kan potentielt gemme sig i din pung.

Lige nu læser andre også

Mange er godt klar over, at gamle mønter kan være mange værd, og nu kastes der lys over en særlig en af slagsen.

En hollandsk 1 cent blev i november sidste år solgt i den hollandske by Veldhoven for et rekordbeløb på 110.000 euro, skriver de Gelderlander.

Det svarer til mere end 820.000 kroner, hvilket var nok til at sætte en rekord i landet. Aldrig før var der blevet betalt så mange penge for en 1 cent-mønt i Holland.

Det er naturligvis også noget, der vidner om, at der er tale om en helt særlig mønt - og at du gør klogt at kigge i din pung efter en der ligner.

Havde det ikke været det, er der ingen, der ville have været klar til at betale så højt et beløb for den.

Mønten stammer fra 1818 og er meget sjælden. Den blev fremstillet i Utrecht som et prøveeksemplar, men blev aldrig masseproduceret.

Derfor findes der kun få af disse mønter. Det er netop det, der har været med til at gøre det til en meget eftertragtet mønt blandt samlere.

Auktionshuset Karel de Geus Muntveilingen startede budrunden med en startpris på 25.000 euro, hvilket svarer til cirka 185.000 kroner.

Det højeste bud kom fra en hollandsk budgiver. Auktionshuset er glad for, at mønten endte med at blive i Holland i stedet for at blive solgt til en udenlandsk samler.

Sidste gang en sådan mønt blev solgt på auktion var seks uger tidligere.

Det er usædvanligt, for før det var der ti år, hvor ingen 1 cent-mønt fra 1818 blev solgt på auktion.

Hvis du selv har sjældne mønter liggende derhjemme, er det måske en god idé at få dem vurderet. Det kan ikke udelukkes, at de viser sig at være rigtig mange penge værd.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig