To fly nødlandet i Københavns Lufthavn: Evakueret efter bombetrussel

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To fly vendte rundt i luften efter bombetrussel.

Mest læste i dag

Torsdag eftermiddag blev en almindelig flyvetur for passagerer på vej fra København til Stavanger pludselig afbrudt af en dramatisk vending, da ikke blot ét, men to passagerfly vendte om i luften og returnerede til Københavns Lufthavn.

Årsagen: En bombetrussel havde kastet skygger over de planlagte ruter, hvilket fremkaldte en omgående reaktion.

Det skriver B.T.

“Vi kan bekræfte, at et fly på vej mod Stavanger er returneret til CPH grundet formodet mistanke om en bombetrussel. Vi samarbejder med de relevante myndigheder, som er i gang med deres arbejde, og alle passagerer er evakueret,” meddelte Københavns Lufthavn via X.

Det viste sig kort efter, at endnu et fly var involveret i hændelsen, hvilket lufthavnen hurtigt rettede i deres kommunikation.

Passagerer og besætningsmedlemmer på begge fly blev hastigt evakueret efter landing, hvilket indledte en nervepirrende ventetid, mens sikkerhedsstyrker og politi gennemførte en grundig undersøgelse af flyene.

Fredag nat kunne Københavns Politi dog ånde lettet op og erklærede, at sikkerhedsalarmen var afblæst.

“Alle undersøgelserne af flyene er nu afsluttet uden fund af mistænkelige genstande, hvorfor politiindsatsen på stedet er afsluttet,” meddelte de via X, hvilket bragte en ende på spændingen.

Hændelsen involverede et Norwegian-fly og efterfølgende et SAS-fly, begge oprindeligt på vej til Stavanger. Det var førstnævnte, der vendte tilbage til København som det første, efterfulgt af SAS-flyet, på grund af den ukonkrete trussel.

Københavns Lufthavns presse- og kommunikationschef, Lise Agerley Kürstein, og SAS' danske pressechef, Alexandra Lindgren Kaoukji, bekræftede, at det var politiets anvisning, der fik SAS-flyet til at vende om.

Mens Københavns Politi har været tilbageholdende med detaljerne omkring bombetruslen, understregede vicepolitiinspektør Simon Hansen, at de havde modtaget en anmeldelse, men yderligere oplysninger om, hvordan truslen kom til politiets kendskab, var ikke umiddelbart tilgængelige.

Anbefalet til dig