To kvinder lod sig ikke narre af falske bankrådgivere: I stedet gjorde de dette kloge træk

Af: Mie M.B

|

06/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De mange svindelforsøg over telefon verserer fortsat i landet

Mest læste i dag

To kvinder fra Silkeborg udviste eksemplarisk årvågenhed og forhindrede potentielle svindelforsøg, da de blev kontaktet af falske bankrepræsentanter. De næsten identiske hændelser fandt sted tirsdag eftermiddag, og de to kvinder reagerede prompte ved ikke at udlevere nogen oplysninger til de formodede svindlere. Det skriver TVMidtvest.

I det første tilfælde blev en 66-årig kvinde kontaktet kl. 14.30 af en person, der påstod, at 4.000 kroner uretmæssigt var blevet trukket fra hendes konto. Kvinden, der var skeptisk, da hun ikke benytter sig af netkøb, afviste at give oplysninger. "Hun var heldigvis godt mistænksom og ville ikke udlevere noget," forklarer Kent Sølvkær Jensen, politikommissær ved lokalpolitiet i Silkeborg.

Kort tid efter, kl. 15.00, modtog en 73-årig kvinde et lignende opkald fra en mand, der hævdede at være fra hendes banks tekniske afdeling. Ligesom den første kvinde blev hun præsenteret for en historie om misbrug af hendes kort. Også hun greb straks til handling og kontaktede sin bank for at bekræfte opkaldets ægthed.

Kent Sølvkær Jensen roser de to kvinders handlekraft: "Det er rigtig godt gået af de her kvinder," siger han. Han understreger vigtigheden af borgernes opmærksomhed og årvågenhed for at forhindre, at svindlere lykkes med deres forsøg. "Vi skal selvfølgelig have dem fanget. Men vi er interesserede i, at de ikke får held med noget, for hvis ikke der er et marked, så stopper de jo også."

Anbefalet til dig