To rumænere anholdt ved grænsen: Forsøgte at smugle usædvanlig last ud på trailer

Af: Mie M.B

|

13/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Grænsekontrollen blev noget overraskede over trailerens indhold

Mest læste i dag

I en operation natten til tirsdag afslørede politiets Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) en usædvanlig transport ved den dansk-tyske grænse. To rumænske statsborgere blev anholdt, da de forsøgte at krydse grænsen i en svensk Mercedes trukket af en dansk trailer. Årsagen til anholdelsen var ikke bilernes oprindelse, men derimod deres last - et overraskende fund af dæk fra lastbiler fyldte både bilen og traileren. Det skriver JydskeVestkysten.

Politiets opdagelse sker i en tid, hvor grænsekontrollen er intensiveret, og fundet rejser spørgsmål om en mulig organiseret kriminalitetsring bag tyveriet af lastbildæk. Politikommissær Jens Gorritzen fra UKA Vest bekræftede dette usædvanlige fund og oplyste, at efterforskningen fortsat er i gang for at afdække, om dækkene er stjålne.

Det er endnu uklart, hvad der vil ske med de to anholdte rumænere, der forbliver i politiets varetægt. Deres fremtid og eventuelle tiltale afhænger af politiets evne til at fastslå dækkenes oprindelse. Interessant nok har undersøgelsen også afsløret, at både bilen og traileren var afmeldt i deres respektive lande, hvilket tilføjer endnu et lag til sagen.

Anbefalet til dig