Tog SU-lån for at investere i egen forretning: Nu omsætter de for knap 4 millioner

06/07/2022

Thea Andersen

Foto: Pressefoto
To iværksættere fra Odense med blod på tanden.

Mest læste i dag

Forældrenes stue er fyldt med skoæsker. Enhver kubikmeter i rummet er udnyttet til opbevaring. 

Sådan ser maskinrummet ud i Sneakerzones, som to odenseanske brødre, Dan og Nam Dinh, har skabt sammen. Deres forretningsmodel er bygget på at købe og sælge sjældne og eksklusive sneakers såsom Yeezys, Air Jordans, Nike Dunks og flere. 

Det skriver Bonzer, som er et SEO bureau, i en pressemeddelelse

De to brødre startede Sneakerzones tilbage i 2020, og i dag kan Dan og Nam Dinh prale med at omsætte for 3.900.000 kroner i bruttosalg sidste år. 

"Vi har solgt mere end 2.000 sneakers i Danmark. Det var særligt i forbindelse med Black Friday, at vi oplevede stor succes. Alene d. 26. november omsatte vi for knap 300.000 kr. Det er alligevel en sjat for en almindelig gymnasieelev som mig selv.

Vores forretning har i den grad taget fart, og målet for 2022 er at fordoble salget. I månederne januar-april har vi allerede omsat for 2.000.000 kr. i bruttosalg. Det er fire gange så meget som samme periode sidste år - hvilket er ret vildt, synes vi," fortæller 18-årige Nam Dinh, som er den yngste af de to.

Brødrene har altid haft en forkærlighed for sneakers, og har solgt dem privat.

Men da coronaviruspandemien ramte i 2020, og lukkede det danske samfund ned, var brødrenes fokus på sneakers, og ikke lektier.

"Jeg må nok indrømme, at der ikke blev lavet det store i forhold til skole og lektier, mens jeg var hjemsendt under corona. Det meste af tiden foregik jo bag en skærm - og der havde jeg så muligheden for at udforske vores forretning," siger Nam Dinh, og tilføjer:

"Samtidig brugte jeg SU’en på at investere i nyere og federe produkter til sortimentet, hvilket helt klart har været en drivende faktor bag den succes, vi lige nu oplever."

Fra lager i forældrenes stue til 'rigtigt' lager

Brødrene har indtil nu reinvesteret sin omsætning i virksomheden.

Men de har angiveligt en ambition om at omsætte 8.000.000 kroner i år, og vil derfor endelig kunne udbetale løn til sig selv, håber de.

"2022 bliver året, hvor vi forhåbentligt endelig kan komme ud af vores forældres stue og købe et rigtigt lager til opbevaring af vores produkter. Samtidig håber vi også på at kunne udbetale løn til os selv. Indtil nu har al profit gået direkte til videreudvikling af forretningen," siger Dan Dinh, og tilføjer:

"Men vi er jo to iværksættersjæle, og penge i form af løn er derfor ikke ligeså vigtigt, som det er at se vores forretning tage fart og blive succesfuld. Vi har mange planer på tegnebrættet, og med en masse hårdt arbejde er jeg sikker på, at vi kommer til at indfri mange af vores mål i år."

Anbefalet til dig