Tomme hylder i Harald Nyborg: Danskerne hamstrer efter regeringens udmelding

Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Danskerne er begyndt at hamstre igen.

Mest læste i dag

Ifølge Forsvarsminister Troels Lund Poulsen forberede dig på at kunne klare dig selv i tre døgn i tilfælde af en krisesituation. 

Lørdag har danskerne fået tilsendt en række anbefalinger, som blandt andet omfatte at have nok inventar til at kunne klare sig selv i tre dage i tilfælde af en nødsituation.

Det skyldes, at Danmark - til trods for at være et morderne, digitaliseret land - kan blive ramt af nedbruds, som kan føre til store konsekvenser på tværs af andre områder.

Det gælder blandt andet adgangen til strøm, vand og indkøb af basale fornødenheder i kortere eller længere perioder, hvorfor man altså har besluttet at udsende ovennævnte anbefalinger.

De anbefaler blandt andet at have drikkevand, mad, medicin samt andet husholdningsartikler i tilfælde af, at en nødsituation skulle forekomme.

Borgerne hamstrer

Som følge af den foruroligende udmelding har flere borgere allerede sat kløerne i noget overlevelsesgrej.

Sådan skriver Presse-fotos.dk.

Faktisk er det gået så stærkt, at Harald Nyborg allerede kort efter udmeldingen havde tomme hylder, hvor der ellers skulle stå vanddunke, gasblus, lommelygter og camping køkkener.

Herunder kan du se billeder af de tomme hylder.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Ifølge Rasmus Dahlberg, der er leder af Center for Samfundssikkerhed ved Forsvarsakademiet, bør kontanter også være en del af kriseforberedelserne.

Han understreger over for B.T. nødvendigheden af at have kontanter til rådighed, men advarer mod at hæve hele opsparingen:

"Du skal ikke hæve hele din opsparing og putte ind under madrassen, for så udsætter du dig for andre risici", lyder det. I stedet anbefaler han at have et moderat beløb opdelt i mindre sedler.

Når det kommer til beløbets størrelse, foreslår eksperten, at danskerne skal følge de råd, der bliver givet ud i udlandet.

Det kan du læse mere om i artiklen herunder.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig