Tomme hylder på apotekerne: Populær håndkøbsmedicin udsolgt over hele landet

14/8/20 09:54

Sarah Steenfeldt

Apotekerne må lige nu melde udsolgt. Foto: Shutterstock.com
Tomme hylder på apotekerne: Populær håndkøbsmedicin udsolgt over hele landet

Hvis du har hovedpine eller andre gener som kræver smertestillende håndkøbsmedicin og er kodimagnyl din favorit - så er der dårligt nyt. Præparatet er nemlig udsolgt landet over. 

Det er Nordjyske.dk som fredag kan oplyse at Kodimagnyl ikke kan fås foreløbig, producenten af pillerne Takeda Pharma bekræfter desuden overfor B.T. at den oplysning er helt korrekt.

Hans Lynggaard Jørgensen som er pressechef hos Takeda Pharma fortæller til B.T. at de forventer at der igen kan købes Kodimagnyl hos de danske forhandlere til september eller oktober. 

Derfor er der er udsolgt

Årsagen til at der er udsolgt er ikke et stigende salg i pillerne, men fordi at Takeda Pharma lige nu har en ansøgning liggende hos Lægemiddelstyrelsen, som skal godkende en teknisk justering i fremstillingsmetoden. Det kan tage en rum tid at få godkendt en sådan ansøgning, blandt andet fordi at Lægemiddelstyrelsen havde spørgsmål til noget dokumentation, hvilket forsinker sådan en proces yderligere.

Pressechefen kan dog fortælle at forbrugerne ikke har grund til bekymring - der er nemlig ikke ændret noget ved de aktive stoffer i selve lægemidlet. 

Hans Lynggaard Jørgens beklager naturligvis at præparatet er udsolgt og understreger at de sammen med Lægemiddelstyrelsen arbejder på højtryk for at få lægemidlet tilbage på hylderne så hurtigt som overhovedet muligt.

Da Takeda Pharma stadig afventer godkendelsen, er forventningen på nuværende tidspunkt at Kodimagnyl igen vil være at finde på hylderne, til september eller oktober.