Tommy Kenter afslører: Ramt af kronisk sygdom

28/08/2021

Nicolai Busekist

Foto: PR
Den folkekære skuespiller har afsløret, at han er blevet ramt af den frygtede, kroniske sygdom KOL

Mest læste i dag

Tommy Kenter har tidligere haft en hang til cigaretterne, og har i flere år været storryger. Det betaler han nu prisen for, da den 71-årige skuespiller har for konstateret lungesygdommen KOL.

KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom) er en sygdom, der rammer mange danskere – og én af dem er altså Tommy Kenter. Sygdommen medfører, at luftvejene bliver forsnævret og lungevævet bliver nedbrudt.

Det er skuespilleren selv, der har afsløret i et interview med Ekstra Bladet, at han er blevet ramt af den kroniske sygdom. I dette interview gjorde han det klart, at han mangler intet mindre end 35 procent af sin lungekapacitet.

Han har dog også gjort det klart, at han er velmedicineret, hvilket betyder, at han ikke skal være bekymret for, at hans KOL-tilstand udvikler sig til det værre. Det skriver HER og NU.

"Jeg dampede løs på smøgerne i 25 år – fra jeg var 25, til jeg fyldte 50 år. Så fik jeg ballade med stemmebåndet og måtte opereres. Det var ved den lejlighed, at jeg stoppede rygningen, men skaden var jo sket, så det plages jeg af nu," lød det fra Tommy Kenter i interviewet med Ekstra Bladet, som fortsatte:

"Alligevel må jeg understrege, at skuespil er guld værd for KOL, for på scenen tvinges man til at trække vejret igennem og træne sine lunger – ellers kan man hverken synge eller tale højt en hel forestilling igennem."

For tiden er Tommy Kenter i fuld gang med at forberede sig til repremieren på 'Spillemand på en tagryg', som han skal spille med i på Det Ny Teater midt i september. HER og NU skriver, at han i denne forbindelse har overskydende 'coronakilo', der skal smides, hvorfor han har fået sko med to kilos vægt i hver sål.

Anbefalet til dig