Torben Chris gør grin med Coop 365 Discount: Her kalder vi det for 'det gam'l Fakta'

Nyheder
Foto: Shutterstock / Peter Leth-Larsen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Foto: Shutterstock / Peter Leth-Larsen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Komikeren synes ikke, at navnet på butikskæden er et godt navn.

Lige nu læser andre også

På trods af at Coops erstatning for Fakta-kæden nu har eksisteret i tre år og har åbnet over 350 butikker, har de tilsyneladende haft svært ved at finde det rette navn til kæden.

Først fik dagligvarekæden navnet 'Coop 365', men det blev senere ændret til 'Coop 365 Discount'. Nu er navnet igen blevet ændret, og kæden hedder nu '365 discount'.

Men den populære komiker Torben Chris Nielsen har svært ved at finde hoved og hale i navne-cirkusset, og han har derfor delt et morsomt opslag på Facebook, hvor han tilmed kommer en en forklaring på, hvorfor han mener, at navnet er 'et lortenavn'.

"I er godt med på, at I alle byer omtaler vi jer som “Det Gamle Fakta”. (i Jylland “det gam’l Fakta), ik? Og det er altså ikke fordi I jo lige har skiftet navn, det er fordi I har skiftet til et lorte navn", skriver han i sin opslaget, som er henvendt til butikskæden og fortsætter:

"Coop 365 Discount ser måske smart ud på et skilt, men det ligger elendigt i munden, for der er for mange stavelser. [co op tre fem og tres dis co unt] Det er jo direkte nemmere at sige [Det Gam’l Fakta]. Det tager kun 1/3 af tiden."

Han påpeger efterfølgende, at kælenavne, der hænger fast i folks hukommelse, ofte er ganske korte. Torben Chris Nielsen erkender, at navnet kan have en god betydning, men at det mister sin effekt, når det ikke er kort eller mundret.

Komikeren slutter sig opslag af med at skrive, at der kommer til at gå et godt stykke tid, før navnet sidder fast hos danskerne, og at flere nok aldrig vil give helt slip på det helt oprindelige navn:

"Der kommer til at gå mange år før vi tager dette fjollede navn til os. De fleste vil nok max bruge enten Coop eller 365, for det andet er bare for langt. De fleste af os vil aldrig slippe det gamle, og disse ting er bare FAKTA."

Du kan læse hele opslaget herunder.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig