Torben gad ikke bruge lørdag på lossepladsen: Løb i stedet 42 kilometer baglæns

06/4/21 14:00

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Der er mange måder at fordrive sin lørdag på - eksempelvis ved at løbe 42 kilometer baglæns.

Der findes mange former for overspringshandlinger - og for Toben Keller blev det i lørdags til en lang og ikke mindst anderledes løbetur. 

Torben Keller der er tidliger bokser og ejer af Crossfit North 579 i Aalborg, delte lørdag på sin Instagram-profil, at han havde kastet sig ud i et lidt særpræget lørdags-projekt. Alternativet var en tur på lossepladsen og da det ikke trak - ja, så blev det til et baglæns marathon. Det skriver Nordjyske.

Han fik ideen fra en kammerat, der tidligere har løbet et maraton baglæns og beskrev det som "det dummeste han nogensinde havde gjort".

Torben derimod synes at det lød meget fedt - og påpeger desuden, at det ikke kræver andre evner, end at gide at blive ved.

Det var heller ikke planen at han ville løbe det lørdag, men da datteren var på ferie med bedsteforældrene og kæresten på nattevagt - og at alternativet var at køre på lossepladsen - så var det den oplagte dag at kaste sig ud i det.

Han valgte at løbe marathonet på Brutal Marathon ruten i Aalborg, der på egen hjemmeside beskrives som "bakket og benhårdt".

Derfor er ruten også med mange bakker - og her måtte det altså foregå i gang, afslører Torben Keller.

Vil inspirere andre

Måske sidder du og tænker, om det ikke er svært at løbe baglæns - og her kan Torben fortælle, at det var sværest på første runde, af de seks, som han løb. Hele ruten er 6,9 kilometer.

"Jeg løb ind i nogle træer og skilte og en lygtepæl på min første runde. Jeg var for hurtig til min egen orientering," lyder det fra ham.

Efter et par runder havde han dog styr på, hvor han skulle hen, så han kunne løbe uden at skulle se sig for.

På sin Instagram-profil delte han sin tur på sin story - som stadig kan ses og er gemt under navnet "Brutal Maraton". 

Han opfordrede også andre til at komme og løbe med. 

Torben håber også på, at hans løbetur kan være med til at inspirere andre:

"Jeg vil prøve at vise folk, hvorfor jeg kan gøre sådan noget her. Det har ikke noget med evner at gøre, men hvordan man tænker," uddyber han.

Han håber nemlig på, at han kan inspirere folk til at kaste sig ud i udfordringer - dog ikke nødvendigvis et baglæns marathon. Men han slår fast, at det handler om vigtigheden af præstationen for den enkelte person - og ikke præstationen i sig selv.

Det længste Torben - som desuden ifølge ham selv slet ikke er løber - har løbet indtil lørdag, er et halvmaraton for to år siden. Derfor kunne det også godt mærkes i kroppen dagen efter, hvor han var lidt øm.

Du kan se det hele på Torbens Instagram-profil lige her.