Torsdag demonstrerer danskere mod mundbind: "Voldsomt indgreb"

06/8/20 11:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
De seneste dage har debatten om mundbind raset. Torsdag eftermiddag indtager en demonstration mod maskerne gaderne i København.

I løbet af torsdag eftermiddag vil en demonstration gå på gaden i København. Demonstrationen har et klart mål, fortæller arrangør Lene Bang til B.T.. De kræver, at myndighederne ikke længere anbefalere danskere at bruge mundbind, når de benytter landets tog og busser. 

De seneste dage er der rigtigt kommet blus under diskussionen om brug af mundbind i det offentlige rum. Det er dels aktualiseret af et stigende smittetryk flere steder i landet, men der blev smidt ekstra brænde på bålet, da DSB fortalte, at de frafaldt deres krav om, at man skal bestille pladsbilletter i toget, når nu myndighederne anbefalede danskerne at bruge masker. 

Dette faldt dog flere for brystet. Heriblandt Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, der pointerede anbefalingen om at bruge masker var tænkt som "et ekstra lag af sikkerhed", og altså ikke et værktøj, der skulle erstatte det tvungne køb af pladsbilletter. 

"Det er ikke noget, vi er vant til"

B.T. har talt med arrangøren Lene Bang, der ikke kan forstå, at vi skal gå med mundbind, når politikerne tidligere har indført et maskeforbud, fortæller hun til avisen. 

"Vi tænker, at det er et voldsomt indgreb, at vi nu skal til at gå med masker. Det er ikke noget, vi er vant til. For nogle år siden blev der indført et maskeforbud, hvorfor skal vi så pludselig gå rundt med mundbind. Og så håber jeg, at de erkender, at det, de har anbefalet, er forkert," udtaler Lene Bang. 

Demonstrationen starter på Rådhuspladsen i København, hvorefter den bevæger sig frem mod Statens Serum Institut.