Chips tilbagekaldes over hele landet

Foto: Shutterstock
Santa Maria tilbagekalder deres økologiske chips.

Mest læste i dag

Chipsproducenten Santa Maria tilbagekalder deres Santa Maria Tortilla Chips over hele landet.

Santa Maria bekræfter i en pressemeddelelse, at de kaldes tilbage som følge af tilstedeværelsen af atropin og scopolamin i chipsene.

De understreger, at de to stoffer i sig selv ikke er farlige, men at man ved stort forbrug kan indtage mere end den daglige anbefalede dosis.

"Produktet overholder gældende EU-lovgivning, men overdrevet forbrug kan medføre at den daglige anbefalede dosis af atropin og scopolamin overskrides," kommer det i pressemeddelelsen.

Der er ingen sundhedsrisici forbundet med moderate mængder, men indtager man mere end den daglige anbefalede dosis, kan det forårsage midlertidige symptomer.

»Overdreven indtagelse af produkter, der indeholder atropin og scopolamin, kan forårsage følgende midlertidige symptomer: kvalme, svimmelhed og hovedpine,« skriver Santa Maria.

Det er Santa Maria Organic Tortilla Chips, der har en bedst før dato 2023-03-30 eller tidligere, der er omfattet tilbagekaldelsen.

Det er den økologiske variant af Santa Maria Tortilla Chips med 125 gram i.

Ifølge pressemeddelelsen kan man kontakte kundeservice for kompensation på tlf. +46 300 568 170 eller mail: customerservice.pauligfoods@paulig.com

Anbefalet til dig