Toyota leverer biler til OL: Du gætter aldrig hvordan bilerne bliver leveret

Af: Kasper Rud

|

17/07/2024

Nyheder
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Toyota står for den officielle flåde af køretøjer under OL.

Lige nu læser andre også

Med de Olympiske Lege i Paris 2024 lige om hjørnet, er Toyota ved at færdiggøre leveringen af over 3.000 køretøjer til den officielle mobilitetsflåde.

Det bliver dog en mere bæredygtig flåde end tidligere.

Denne flåde inkluderer en bred vifte af elektrificerede køretøjer. Det er alt fra fuldt elektriske biler til brintdrevne lastbiler og minibusser.

Elbil markedet er eksplosivt stigende. Toyota er også en stor aktør på netop det elektriske marked. De har derfor taget endnu et innovativt skridt i retningen mod den grønne omstilling. Og netop dette skridt kommer til syne ved det komme Olympiske Lege i Paris.

Det skriver Toyota selv i en pressemeddelelse.

Transporten af disse køretøjer til Paris foregår ved hjælp af en innovativ brintlastbil, som er et skridt mod en grønnere fremtid.

Toyota er den globale mobilitetspartner for de kommende Olympiske- og Paralympiske Lege. De har som mål at reducere CO2-udledningen under legene med 50% sammenlignet med tidligere lege i Europa.

"Vi er overbevist om, at brintdrevet mobilitet er en af nøglerne til at kunne blive klimaneutral", siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark. Denne strategi indebærer en omfattende anvendelse af nulemissionskøretøjer, hvor 60% af den olympiske flåde vil være enten brint- eller el-drevne.

En væsentlig del af flåden består af Accessible People Movers (APM'er), der er specielt designet til at understøtte kørestolsbrugere og andre med fysiske handicap. Disse minibusser kan transportere op til seks personer, og sæderne kan foldes væk for at gøre plads til kørestole. Minibusserne er produceret i Portugal. Nogle af APM'erne har også kapacitet til at transportere mindre varer, mens andre fungerer som redningskøretøjer inden for sikkerhedszonerne under legene.

Transporten af disse køretøjer til Paris sker ved hjælp af en brintlastbil, som er ombygget af den franske startup-virksomhed Hylliko.

Lastbilen blev oprindeligt produceret med en dieselmotor. Den er nu udstyret med to Toyota-brændselscellemoduler og tilhørende brinttanke.

"Under de Olympiske- og Paralympiske Lege vil lastbilen med den eftermonterede brintteknologi være en af mindst ti brintløsninger, der viser, hvordan en række forskellige brintdrevne produkter kan være med til at udnytte potentialet i vedvarende energikilder", forklarer Anders Tystrup.

Toyota bidrager også med 500 Toyota Mirai brintbiler, som efter legene vil blive en del af Paris' eksisterende flåde af brintdrevne taxier. Ud over brintdrevne køretøjer inkluderer Toyotas bidrag også over 1.000 fuldt elektriske køretøjer, herunder modeller som Toyota bZ4X og Lexus RZ samt kørestolsvenlige elbiler som Toyota Proace Electric.

For at støtte mobiliteten under legene stiller Toyota også omkring 290 elektriske scootere og 200 Yosh-e elektriske kørestolstrækkere til rådighed. Disse personlige køretøjer er designet til at gøre det nemt for alle at bevæge sig rundt på de forskellige arenaer.

Denne brede vifte af mobilitetsløsninger demonstrerer Toyotas flervejede strategi, som handler om at tilbyde den rigtige teknologiske løsning i forskellige situationer for at reducere CO2-udledningen på den mest optimale måde. Med denne tilgang håber Toyota at kunne skabe en mere bæredygtig fremtid for transportsektoren og vise, hvordan innovative teknologier kan bidrage til at opfylde verdens mobilitetsbehov på en miljøvenlig måde.

Anbefalet til dig