Trådte i kraft i går: Kæmpe ændringer på TV2 Play

Af: Ida Hansson

|

13/06/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I går trådte der en ny opdatering i kraft.

Lige nu læser andre også

Efter at have offentliggjort nye brugerbetingelser for cirka en måned siden, som indikerede, at streamingtjenesten ville stramme reglerne omkring deling af brugere på platformen, har TV 2 valgt at gøre en undtagelse for dem, der bor i samme husstand.

De nye regler trådte i kraft i går den 12. juni.

Ifølge de oprindelige opdaterede vilkår ville det kun være muligt at streame en tv-kanal på én enhed ad gangen, selv inden for samme husstand. Dette vakte bekymring blandt mange brugere.

Dog meddeler TV 2, at det nu vil være tilladt for beboere i samme husstand at se den samme kanal. Dette betyder, at hvis du ønsker at se en bestemt tv-udsendelse i fred og ro på en anden enhed, mens nogen i husstanden ser det samme på en anden enhed, er det stadig muligt.

Det centrale problem, som TV 2 forsøger at adressere med disse nye restriktioner, er deling af TV 2 Play-abonnementer med personer uden for husstanden, især under store live- og sportsbegivenheder. Dette er i strid med tjenestens brugerbetingelser, som kun tillader deling med dem, man bor sammen med.

På streamingtjenestens egen hjemmeside forklarer kundeservice, at de oplever en øget deling af TV 2 Play-abonnementer under store live- og sportsbegivenheder.

TV 2 har været en populær destination for sport, idet de har rettighederne til det danske herrelandshold i fodbold og har vist landsholdets slutrunder i håndbold i mange år.

I stedet for den oprindelige strikse begrænsning vil det nye tiltag kræve, at brugerne er tilsluttet den samme router for at kunne streame den samme livekanal.

Dette sigter mod at sikre, at abonnementet ikke deles med personer uden for husstanden.

TV 2's opdaterede retningslinjer søger at finde en balance mellem at beskytte indholdsrettigheder og tilbyde fleksibilitet for brugere indenfor samme husstand.

Anbefalet til dig