Træder i kraft i dag: Disse danskere får nu det dobbelte i løn

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En række danskere kan se frem til at få det dobbelte i løn fremover.

Lige nu læser andre også

I dag, den 30. december, er en stor dag for en række danskere, der kan se frem til at få flere penge mellem hænderne måned efter måned - og der er ikke tale om et marginalt beløb.

En særlig gruppe af danske lønmodtagere vil nemlig fremover modtage det dobbelte i løn, og det er der naturligvis også en god grund til.

Det er de danske søfolk, der er ansat i rederier som Mærsk, Torm og Norden, der kan se frem til den markante lønstigning for at sejle gennem Rødehavets 'High Risk Areas'.

Den voldsomme lønstigning, der er en direkte reaktion på den eskalerede konflikt mellem Israel og Hamas, har ført til flere missilangreb på handelsskibe i området, hvorfor der er større risiko ved at arbejde i området nu.

Det skriver EuroInvestor.

I et nyligt indgået samarbejde mellem arbejdsgiverforeningen Danske Rederier og fagforeningerne Maskinmestrenes Forening, Metal Maritime og Dansk El-Forbund, er man blevet enig om et tillæg på 100 procent af den normale løn for hver time, at skibene befinder sig i disse højrisikoområder.

Aftalen, der kan opsiges med et døgns varsel, er et klart signal om øget opmærksomhed på søfarendes sikkerhed og velfærd.

"Jeg er glad for den aftale, som vi netop har indgået med Ma­skin­me­stre­nes Forening, Metal Maritime og Dansk EL-Forbund. Og jeg er glad for, at vi i samarbejde med de nævnte fagforbund tager hånd om de søfarendes vilkår i denne situation", siger direktør for Arbejdsmarked, Uddannelse og Rekruttering i Danske Rederier, Anne Windfeldt Trolle.

Aftalen kommer i kølvandet på et missilangreb mod et Mærsk-skib i december, hvilket førte til, at Mærsk midlertidigt omdirigerede sin containertransport syd om Afrika. Denne omlægning havde en effekt på både fragtrater og Mærsk-aktiens kurs, der oplevede en markant stigning.

Efter nyheden om genoptagelsen af transport gennem Rødehavet, er Mærsk-aktien faldet med 4,6 procent.

Anbefalet til dig