Træt af irriterende spam-opkald på telefonen? Sådan melder du dig på den 'gyldne' liste

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der er måske mange lister, du ikke ønsker at stå på, men lige netop Robinsonlisten vil du gerne være på.

Mest læste i dag

Forestil dig en verden, hvor de eneste personer der ringer til dig på dit private telefonnummer, er venner og familie.

Det kunne være dejligt!

Desværre er det sådan, at rigtig mange af os til dagligt bliver ringet op af folk, som vi egentlig ikke ønsker at snakke med.

Det kan være svindlere, der udgiver sig for at komme fra Microsoft, og tilfældigvis har brug for dine personlige oplysninger til at ordne noget på din computer, men det kan også være telefonsælgere, der har slået dit telefonnummer tilfældigt op.

Hvis du ligesom mig, har svært ved at smække røret på eller sige nej, når du bliver ringet op, så er der heldigvis råd på vej.

Du kan nemlig tilmelde dig den 'gyldne' Robinsonliste, som faktisk gør det ulovligt at ringe dig op i salgsøje, hvis du ikke har givet samtykke til det.

Sådan melder du dig på Robinsonlisten

Det er helt gratis at melde sig på Robinsonlisten, og når du gør det, vil du undgå uopfordrede telefonopkald fra sælgere, som du slet ikke ønsker at tale med.

Du tilmelder dig listen helt gratis på Borger.dk.

Hvis du har et MitID ved hånden, kan du faktisk gøre det i dette øjeblik, og og om ganske få sekunder, vil du altså være tilmeldt listen, der gør det forbudt at ringe til dig, uden samtykke - hvert fald hvis man er sælger.

Disse personer 'må' stadigvæk ringe til dig

Som jeg indledte denne artikel med, så ville det være fantastisk, hvs det kun var venner og familie, der ville kontakte dig på din telefon.

Desværre kan Robinsonlisten ikke hjælpe dig helt i mål.

Analyseinstitutioner, fagforeninger, religiøse foreninger, velgørenhedsorganisationer m.fl. må godt ringe til dig, selvom du er meldt på Robinsonlisten.

Derudover kan du være stensikker på, at den svindler, der udgiver sig for at være fra Microsoft, formentlig også er pænt ligeglad med, at du er på Robinsonlisten i Danmark.

Til gengæld slipper du for uopfordrede og uønskede opkald fra sælgere, som du til gengæld heller ikke har lyst til at snakke med.

Skulle en sælger alligevel ringe dig op, kan du bare hurtigt sige 'Jeg er på Robisonlisten' og så kan du regne med, at de smækker røret hurtigere på, end du selv havde tænkt det.

Selv tak.

Anbefalet til dig