Tragisk: Dansk prinsesse død

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er dødsannoncen kommet ud.

Mest læste i dag

Familien sørger over tabet af den danske Prinsesse Ilona zu Schaumburg-Lippe, som stille forlod os den 30. december.

Det skriver BILLED-BLADET.

Hendes ægtemand, Prins Wilhelm zu Schaumburg-Lippe, annoncerede hendes bortgang i en rørende dødannonce i Berlingske.

Prinsesse Ilona var ikke blot en elsket del af familien Schaumburg-Lippe, men også af den danske kongefamilie, da hendes mand, Prins Wilhelm, er nært beslægtet med den danske greve Ingolf af Rosenborg. Prins Wilhelm's mor, Prinsesse Feodora af Danmark, var søster til Prinsesse Caroline-Mathilde af Danmark, gift med arveprins Knud, der var bror til kong Frederik 9.

Prinsesse Ilona og Prins Wilhelm har gennem årene deltaget i flere betydningsfulde begivenheder inden for den kongelige familie og har været en synlig del af landets historie. Dronningen deltog også i deres søns bryllup, hvilket understreger det tætte bånd mellem de kongelige familiemedlemmer.

Prinsesse Ilona, der er oldebarn til kong Frederik 8., efterlader et tomrum i det kongelige fællesskab. Hendes hengivenhed, elegance og bidrag til familiens arv vil blive husket af dem, der har haft fornøjelsen af at kende hende.

Selv i sorgen over Prinsesse Ilonas bortgang minder hendes liv os om den dybe forbindelse mellem Danmarks kongefamilie og Schaumburg-Lippe-grenen, og om hvordan de sammen har delt glæder og sorger i årenes løb.

Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig