Tragisk: Dansk prinsesse død

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er dødsannoncen kommet ud.

Lige nu læser andre også

Familien sørger over tabet af den danske Prinsesse Ilona zu Schaumburg-Lippe, som stille forlod os den 30. december.

Det skriver BILLED-BLADET.

Hendes ægtemand, Prins Wilhelm zu Schaumburg-Lippe, annoncerede hendes bortgang i en rørende dødannonce i Berlingske.

Prinsesse Ilona var ikke blot en elsket del af familien Schaumburg-Lippe, men også af den danske kongefamilie, da hendes mand, Prins Wilhelm, er nært beslægtet med den danske greve Ingolf af Rosenborg. Prins Wilhelm's mor, Prinsesse Feodora af Danmark, var søster til Prinsesse Caroline-Mathilde af Danmark, gift med arveprins Knud, der var bror til kong Frederik 9.

Prinsesse Ilona og Prins Wilhelm har gennem årene deltaget i flere betydningsfulde begivenheder inden for den kongelige familie og har været en synlig del af landets historie. Dronningen deltog også i deres søns bryllup, hvilket understreger det tætte bånd mellem de kongelige familiemedlemmer.

Prinsesse Ilona, der er oldebarn til kong Frederik 8., efterlader et tomrum i det kongelige fællesskab. Hendes hengivenhed, elegance og bidrag til familiens arv vil blive husket af dem, der har haft fornøjelsen af at kende hende.

Selv i sorgen over Prinsesse Ilonas bortgang minder hendes liv os om den dybe forbindelse mellem Danmarks kongefamilie og Schaumburg-Lippe-grenen, og om hvordan de sammen har delt glæder og sorger i årenes løb.

Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix

Anbefalet til dig