Tragisk dødsfald: Dronning taber kampen mod coronavirus

Arkivfoto. De færreste lande er gået fri for coronavirus. Foto: Shutterstock

Virussen spreder sig fortsat.

Torsdag fortæller BBC, at Dronning Noloyiso Sandile, som er søster til kong Goodwill Zwelithini. Han er konge i en af de mest prominente Zulu-stammer. Udover at hun er søster til kong Goodwill, så var dronning Noloyiso også gift med kong Maxhoba Sandile, der regerer over amaRharhabe-stammen. 

Stammen er en af syv anerkendte kongelige-stammer. 

Kong Sandile gik dog væk i 2011, så de seneste ni år har det været netop dronningen, der stod i spidsen for stammen. Da hendes mand gik væk var deres fælles søn - som er udset til at overtage tronen - for ung til, at han reelt kunne overtage ansvaret for stammen. 

 

Læs også

Afleverer trygt bilen på værksted: Så ringer politiet

Har ramt landet hårdt

Sydafrika er et af de lande, som har været hårdt ramt af virussen. Det samme gælder dronning Noloyiso, der tidligere i år blev indlagt. Det skyldtes, at hun fik komplikationer efter at være blevet smittet med coronavirus. 

Den sydafkrianske regering fortæller i en pressemeddelelse, at dronningen var mere end blot en kransekagefigur. 

"Under hendes lederskab har amaRharhabe-stammen formået at gå den svære balancegang mellem forandringer fra et moderne samfund, mens man holdt fast i sin stolte historie, traditioner og identitet,« udtaler Sydafrikas præsident," Cyril Ramaphosa, i meddelelsen.

Dronning Noloyiso Sandile blev 56 år. 

Læs også

Offensivspiller på vej til AGF fra storklub

 

 

Læs også