Tragisk dødsfald: Dronning taber kampen mod coronavirus

09/07/2020

Christian Granhøj Skouboe

Arkivfoto. De færreste lande er gået fri for coronavirus. Foto: Shutterstock
Virussen spreder sig fortsat.

Mest læste i dag

Torsdag fortæller BBC, at Dronning Noloyiso Sandile, som er søster til kong Goodwill Zwelithini. Han er konge i en af de mest prominente Zulu-stammer. Udover at hun er søster til kong Goodwill, så var dronning Noloyiso også gift med kong Maxhoba Sandile, der regerer over amaRharhabe-stammen. 

Stammen er en af syv anerkendte kongelige-stammer. 

Kong Sandile gik dog væk i 2011, så de seneste ni år har det været netop dronningen, der stod i spidsen for stammen. Da hendes mand gik væk var deres fælles søn - som er udset til at overtage tronen - for ung til, at han reelt kunne overtage ansvaret for stammen. 

 

Har ramt landet hårdt

Sydafrika er et af de lande, som har været hårdt ramt af virussen. Det samme gælder dronning Noloyiso, der tidligere i år blev indlagt. Det skyldtes, at hun fik komplikationer efter at være blevet smittet med coronavirus. 

Den sydafkrianske regering fortæller i en pressemeddelelse, at dronningen var mere end blot en kransekagefigur. 

"Under hendes lederskab har amaRharhabe-stammen formået at gå den svære balancegang mellem forandringer fra et moderne samfund, mens man holdt fast i sin stolte historie, traditioner og identitet,« udtaler Sydafrikas præsident," Cyril Ramaphosa, i meddelelsen.

Dronning Noloyiso Sandile blev 56 år. 

 

Anbefalet til dig