Tragisk hændelse: Lærer skudt af 6-årig elev

08/1/23 13:43

Mathias Busekist

Foto: Abigail Zwerner/Facebook
Læreren, som på tragisk vis blev såret efter at være skudt af en elev, viser tegn på bedring.

Børnene forbinder nu endnu engang skolen med følelser af ubehag i stedet for glæde og står ansigt til ansigt med lektioner i fjendtlighed i stedet for harmoni.

Børnene, der befandt sig i Abigail 'Abby' Zwerners klasselokale den 6. januar, fik et chok for livet, da de så en 6-årig klassekammerat skyde Abigail i brystet.

Skuddet sendte med ét chokbølger rundt i klasselokalet samt samfundet, hvilket mange fortsat kæmper med at bearbejde.

Læreren, som menes at være i 30'erne, blev hastet til hospitalet efter den voldsomme hændelse, der fandt sted på Richneck Elementary School i Newport News.

Politidirektør Steve Drew har efterfølgende bekræftet, at drengen, hvis navn ikke er blevet offentliggjort, er i deres varetægt.

"Den 6-årige elev er nu i vores varetægt," siger han på et pressemøde og tilføjer:

"Vi har været i direkte kontakt med den lokale distriktsadvokat samt en række andre organisationer og agenturer for at finde frem til og yde den bedst mulige service til denne unge mand."

"Dette var ikke en uheldig skudepisode. Vi havde ikke en situation, hvor nogen gik rundt på skolen og skød. Vi havde en situation på et bestemt sted, hvor der blev afgivet et enkelt skud."

Selvom betjenten sagde, at Zwerner var i kritisk tilstand, forklarede han, at hendes skader ikke længere antages at være livstruende og at hun havde vist "noget forbedring" i den seneste tid.

Betjenten udtrykte også sin medfølelse med Zwerners familie og venner og sagde, at politiet fortsat vil yde dem støtte på enhver måde, de kan. Han tilføjede, at afdelingen var taknemmelig for alles hjælp og samarbejde i denne svære tid.

Newport News borgmester Phillip Jones har siden kommenteret sagen.

"Dette er et rødt flag for landet. Efter denne hændelse, mener jeg at der vil blive holdt en national diskussion omkring, hvordan man kan forebygge noget som dette."

Og igen har hændelsen vakt samtalen om våbenkontrol i USA, og The Uvalde Foundation For Kids - en organisation dedikeret til at stoppe spredningen af skolevold i Amerika - har kommenteret skyderiet.

"Efter dagens hændelse bliver det endnu en gang tydeligt, at vi bør prioritere beskyttelsen af vores skoler, vores elever og de samfund, der passer på dem."