Tragisk ulykke: 6 små efterladt alene

07/05/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Dyrenes Beskyttelse
I slutningen af april mistede 6 små killing deres mor ved en tragisk ulykke.

Mest læste i dag

Når en mormis skal føde sine killinger, vil hun altid søge væk fra steder med mange mennesker for at få ro. Det resulterer nogle gange i nogle lidt mere uhensigtsmæssige fødesteder. I slutningen af april havde en kat søgt skjul i en kostald. Desværre viste det sig at være et farligt valg for katten, fortæller Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. 

Et par uger efter, at mormis havde født sine killinger, fik hun forvildet sig ind i boksen til en køerne, hvor hun blev trådt på. Køernes ejere vidste ikke, at hun var i stalden med sine killinger, så det var først da de opdagede mormissen i køernes boks, at det gik op for dem, at hun havde sneget sig ind og født sine killinger der.

Desværre var mormis så ilde tilredt da hun blev fundet, at hun måtte nødaflives. Ejerne af køerne kunne dog se at hun havde mælk, og de kunne derfor regne ud, at der måtte være killinger et sted i stalden. De gik derfor i gang med at lede efter dem, og efter et stykke tid fandt de 6 små killinger, som lige havde fået øjne.

Akut brug for mad

Heldigvis skyndte ejerne af kostalden sig at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Da killingerne var fundet og indfanget, skyndte Kredsformand Olav Wulff sig afsted for at hente dem. De havde nemlig været uden deres mor et stykke tid og var meget sultne.

De 6 moderløse killinger kom derfor til Fyns Internat. Her blev de undersøgt og fik flaske mens der blev fundet en flaskekilling plejemor til dem. Heldigvis har Fyns Internat et stort netværk af frivillige plejemødre og der blev hurtigt fundet en til at tage hånd om de 6 små.

I pleje ved Anette

Killingerne er nu flyttet ud til plejemor Anette, som har stor erfaring med at flaske killinger op. De har fået navnene Mette, Marie, Martine, Mads, Mikkel og Martin, og er allerede faldet godt til i deres nye hjem. De 6 killinger lærer hurtigt og det går godt med at få flaske.

"De har det rigtig godt og de trives. Killingerne er 2 uger nu, så der begynder at være gang i dem. Det eneste problem der har været siden de kom hjem til mig, er lidt bøvl med maven, men det er helt normalt. Og så har de virkelig de sødeste ansigter. Jeg er sikker på de nok skal klare sig og få det godt fremover," fortæller Anette, plejemor for killingerne.

Når Mette, Marie, Martine, Mads, Mikkel og Martin fylder 12 uger, skal de tilbage til Fyns Internat, hvorfra de skal finde deres nye for evigt hjem.

 

Anbefalet til dig