Tragisk ulykke hos Vestas: Mand død i arbejdsulykke

Af: Kasper Rud

|

18/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Mand død i arbejdsulykke hos Vestas.

Lige nu læser andre også

En alvorlig arbejdsulykke rystede torsdag morgen Vestas' lokation i Nakskov. Politiet modtog anmeldelsen klokken 08.50 og rykkede hurtigt ud til Vingevej, hvor ulykken fandt sted.

Vagtchef Heidi Grandt Andresen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter hændelsen. "Vi er til stede på Vingevej i Nakskov i forbindelse med en alvorlig arbejdsulykke," udtaler hun. Den tilskadekomne er en mandlig ansat, men politiet kunne kort efter ulykken ikke oplyse yderligere detaljer om hans tilstand eller de præcise omstændigheder.

Det skriver BT.

Efter yderligere tid på stedet kunne politiet oplyse, at manden er afgået ved døden: "Vi er til stede ved Vestas i Nakskov ved en arbejdsulykke, hvor en person desværre er afgået ved døden. Mandens pårørende er ikke underrettet, da der er tale om en udenlandsk mand, skriver politiet, og tilføjer, at der ikke er fare for andre medarbejdere".

Politiet har ikke yderligere at tilføje på nuværende tidspunkt.

Det er ikke første gang, at Vestas oplever alvorlige arbejdsulykker. De sidste ti år har virksomheden været ramt af flere tragiske hændelser.

I oktober 2015 omkom en kvindelig medarbejder, da hun blev klemt mellem en vindmøllevinge og en reol under en flytning med en kran.

To år senere, i oktober 2017, blev en anden kvinde kritisk såret, da en kran kollapsede og ramte hende i hovedet.

Senest, i februar 2022, blev en mand alvorligt skadet og måtte flyves til hospitalet efter at være blevet ramt på skulderen af et 740 kilo tungt metalelement.

Disse gentagne ulykker rejser spørgsmål om sikkerhedsprocedurerne hos Vestas. Arbejdspladsulykker kan have vidtrækkende konsekvenser for både de involverede medarbejdere og virksomheden som helhed. Det er essentielt, at virksomheder som Vestas sikrer, at deres arbejdspladser er så sikre som muligt for at undgå lignende tragedier i fremtiden.

Mens efterforskningen af torsdagens ulykke fortsætter, vil både politiet og Vestas sandsynligvis undersøge, om der var nogen sikkerhedsforanstaltninger, der fejlede, og hvordan sådanne hændelser kan forebygges fremover.

Den mandlige ansatte i 60'erne er blevet klemt under en genstand, og Arbejdstilsynet er blevet tilkaldt for at undersøge ulykken nærmere.

Se deres opslag på X herunder:

Anbefalet til dig