Traktor-demo i Aarhus: Mette Frederiksen reagerer på ubehagelige skilte

22/11/20 17:50

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Der blev vist flere 'ubehagelige skilte' ved traktor-demonstrationen.

Det er ikke gået Mette Frederiksens næse forbi, at et utal af traktorer demonstrerede i København og Aarhus for at sætte fokus på regeringens lovbrud i minksagen. 

De ønskede at viderebringe deres budskab i form af plakater, der er blevet ret så heftige med markante budskaber. 

Det skriver Mette Frederiksen på Facebook. 

"Jeg har godt set billeder af nogle mere ubehagelige skilte og budskaber. Ikke mindst også her på sociale medier. Og man ved jo efterhånden ikke, hvad man skal tro på," skriver Mette Frederiksen på sin Facebook-profil. 

Det ret så markante skilt, der er blevet delt på de sociale medier, er et billede af Mette Frederiksen, Pia Olsen Dyhr, Pernille Skipper og Morten Østergaard i nazi-uniformer. 

"Men jeg vælger at tro, at det på ingen måde er repræsentativt for det samlede budskab, som hovedparten af de demonstrerende landmænd ønskede at sende i går," skriver Mette Frederiksen. 

Skal besøge minkfarm

Mette Frederiksen understreger, at de har været ude at erkende, at der er begået en fejl fra deres side, så hun appellerer derfor til, at selvom folk er uenige, så skal man fortsat tale pænt til hinanden. 

"Især når vi er uenige. Urigtige påstande bliver ikke korrekte af at blive gentaget. Og splittelse og dæmonisering gavner ingen. Slet ikke vores demokrati. Især politikere har et ansvar for ikke at gentage usandheder," skriver hun på Facebook.

Hun skriver desuden, at hun vil besøge en minkfarm, et landbrug ligesom hun vil tage til Nordjylland.

"Måske vi - i stedet for de hårde ord bag skærmen - bør gøre en indsats for at forstå hinanden. Derfor vil jeg også i næste uge besøge både en minkfarm og et landbrug, ligesom jeg kommer forbi Nordjylland, hvor næsten alle de særlige restriktioner nu er ophævet," skriver Mette Frederiksen slutteligt.