Det er helt almindeligt, at der indimellem indføres nye regler for dem, der sidder bag rattene på de danske veje.
Og snart kan det ske igen.
Hidtil er førere af udrykningskøretøjer, der kører galt, blevet straffet efter samme måde som alle andre. Det vil transportminister Thomas Danielsen nu gøre op med.
I fremtiden skal førerne ikke længere få et klip i kørekortet eller få frataget deres kørekort, hvis de begår mindre alvorlige overtrædelser af loven.
Det skriver FOA i en pressemeddelelse.
”Vi er glade for, at ministeren endelig har lyttet. Som det er nu, risikerer brandmænd, ambulancereddere og alle andre der kører med blå blink at miste muligheden for at passe deres arbejde, simpelthen fordi de passer deres arbejde. Det er grotesk, at vi straffer dem, der passer på os allesammen, og det er på høje tid, at det laves om, siger Thomas Brücker, sektorformand for Teknik og Servicesektoren i FOA, der blandt andet organiserer ansatte på brand- og ambulanceområdet.
Kørere af udrykningskøretøjer har hidtil været underlagt færdselsloven på linje med alle andre der færdes i trafikken.
Thomas Brücker fortæller, at FOA ofte oplever, at medlemmer kommer i klemme i de rigide regler, der hidtil har vært gældende på området.
”Skal man overholde færdselsloven, skal man holde for rødt og køre 50 i byen. Men hvad er fidusen så med udrykningskørsel? Der er jo en forventning om, at man kører over for rødt, men så tilsidesætter man færdselsloven, og så er det på eget ansvar. Det er godt, at regeringen nu vil ændre på den absurde situation,” mener Thomas Brücker.
Ændringen vil kun gælde for udrykningskørsel med blå blink. De pågældende personer vil dog fortsat være underlagt straffeloven, og kan blive straffet for personskader.
FOA har tidligere været i dialog med transportministeren om sagen. Ønsket har været, at udrykningspersonale ikke risikerer straf efter færdselsuheld, hvor der kun sker materiel skade.
Fagforeningen vil nu kigge nærmere på transportministerens forslag.