Travl trafikweekend forude: Særligt to steder bliver det slemt

09/10/20 07:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Bilister på de danske veje skal væbne sig med tålmodighed i den kommende weekend.

Vejdirektoratet har fredag udsendt en melding, som de mange bilister, der glæder sig til at komme hurtigt og gnidningsfrit hjem fra ugens sidste arbejdsdag bør tage ad notam. Det fortæller direktoratet i et advarsel, som de har offentliggjort fredag. 

"Det forventes i år, at ekstra mange danskere vælger at holde skolernes efterårsferie i Danmark på grund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger i forbindelse med Covid-19," skriver Vejdirektoratet. 

Generelt stiger mængden af biler på de danske veje som oftest, når skolerne holder efterårsferie. Flere familier tager på dagsture rundt i landet og nogen skal på ferie- eller weekendophold i en anden del af landet, hvorfor de tager bilen derhen.   

Særligt to steder rammes hårdt

I pressemeddelelsen fortæller Vejdirektoratet desuden, hvor det forventes at blive rigtigt slemt. 

"Den første lørdag i efterårsferien skal du derfor forvente tæt trafik og periodevise forsinkelser især på E20 fra hovedstadsområdet mod Jylland, samt på E45 Sønderjyske Motorvej. Derudover vil der være ekstra mange biler i de store sommerhusområder rundt om i landet."

Hjemrejseweekenden forventes at blive mere rolig, men dog stadig med noget tæt trafik - særligt lørdag hvor der er skiftedag i de fleste sommerhuse.

Direktoratet har dog en god nyhed til de danskere, der ikke skal holde ferie i denne omgang. 

"Skal du ud at køre i hverdagene i uge 42, forventes der færre biler på vejene og dermed også kortere rejsetid end sædvanligt i myldretiderne," afslutter Vejdirektoratet.