Tre år efter sin død: Kim Larsen giver store stjerner baghjul

Jeppe Bøje Nielsen/Ritzau Scanpix

Selvom han gik bort i 2018, så er Kim Larsens sange fortsat nogle af de største favoritter hos danskerne.

Det er over tre år siden, at den folkekære musiker gik bort. Men selvom han ikke længere er i live, så er hans sange fortsat et kæmpe hit hos danskerne. 

Det viser en ny opgørelse fra YouSee Musik, hvor Kim Larsen indtager en suveræn førsteplads i årets top-10 over mest streamede kunstnere. Ifølge musikchefredaktør hos YouSee Musik, Pelle Svindborg, er der flere mulige forklaringer på, at Kim Larsen placerer sig så højt på listen.

Det oplyser YouSee i en pressmeddelelse. 

Kim Larsen rammer bredt 

”Vores lyttere repræsenterer et bredt udsnit af den danske befolkning både geografisk og aldersmæssigt, og Kim Larsen rammer enormt bredt – de fleste danskere har et forhold til hans musik, hvad end man er i folkeskole- eller pensionsalderen. Som en dansk musikstreamingtjeneste er det desuden vigtigt for os at have fokus på dansk musik, og Kim Larsen har genereret mange afspilninger både via vores skræddersyede playlister og stationen ’More Kim Larsen’,” siger han og fortsætter:

”Arven fra Kim Larsen bliver holdt i live, blandt andet ved at nye generationer bliver introduceret for ham gennem deres forældre. Der er få kunstnere som ham, der kan samle en familie med flere generationer om det samme stykke musik.”

Læs også

Overlæge uforstående overfor regeringens mundbindskrav: 'Dette er ikke korrekt'

Foruden Kim Larsen finder fem andre danske artister også vej ind i årets top-10 over mest streamede kunstnere. Rasmus Seebach indtager en tredjeplads, mens Lukas Graham, Popsi og Krelle, Christopher og Shu-Bi-Dua også er at finde på listen.

Ser man på årets mest streamede sange, er der tæt løb mellem Ed Sheeran’s ’Bad Habits’ og The Weeknd’s ’Save Your Tears’, som kun adskilles af få hundrede streams. Ed Sheeran’s albumudgivelse har givet ham ekstra medvind og kan være en del af forklaringen på, at han er rykket over The Weeknd. Et nyt navn på listen er Andreas Odbjerg med ’i morgen er der også en dag’, ligesom Scarlet Pleasures ’What a Life’ har fået mange lyt, blandt andet grundet den store succes med filmen ”Druk”.

Læs også

21-årig Game of Thrones-stjerne er død

Mest streamede kunstnere 2021

 1. Kim Larsen
 2. Ed Sheeran
 3. Rasmus Seebach
 4. Justin Bieber
 5. The Weeknd
 6. Lukas Graham
 7. Popsi og Krelle
 8. Christopher
 9. Taylor Swift
 10. Shu-Bi-Dua

Mest streamede sange 2021

 1. ‘Bad Habits’ – Ed Sheeran
 2. ’Save Your Tears’ – The Weeknd
 3. ‘What a Life’ – Scarlet Pleasure
 4. ‘i morgen er der også en dag’ – Andreas Odbjerg
 5. ’Share That Love’ – Lukas Graham
 6. ‘Svag’ – Victor Leksell
 7. ‘Stjernerne’ – Lord Siva
 8. ’45 Fahrenheit Girl’ – Drew Sycamore
 9. ‘Solhverv’ – Lord Siva
 10. ‘Peaches’ – Justin Bieber