Tre generationer samlet: Kongehuset afslører nye familieportrætter

14/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

Dronning Margrethe sammen med sin søn og ene barnebarn. Foto: Per Morten Abrahamsen
I denne uge fylder hele Danmarks dronning 80 år. Det fejrer Kongehuset ved hver dag at udgive nye portrætter af majestæten.

Mest læste i dag

Hendes Majestæt Dronningen fylder 80 år på torsdag den 16. april. I forbindelse med fødselsdagen har Kongehuset tirsdag offentliggjort tre nye portrætter af kongefamilien, der samler tre generationer foran linsen. Billederne er taget af fotograf Per Morten Abrahamsen, og der offentliggøres nye portrætter hver dag til og med torsdag, hvor dronningen fylder rundt. 

Portrætterne er taget i efteråret og vinteren 2019 i Christian IX’s Palæ på Amalienborg samt på Fredensborg Slot.

Naturlige billeder

Serien indeholder både generationsportrætter af Dronningen sammen med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og Hans Kongelige Højhed Prins Christian samt individuelle portrætter af Dronningen.

Per Morten Abrahamsen er især kendt for sit iscenesatte fotografi, som ofte bryder rammen for det traditionelle portræt. Portrætserien er udformet i et samspil mellem fotografens research og forslag samt Dronningens egne ønsker.

”Jeg er dybt beæret over, at Kongehuset har betroet mig denne opgave. Det er altafgørende for billedets succes, at man fortæller en historie om den, man fotograferer. At jeg er i stand til at gribe det, der kommer, og at der kommer en naturlighed ind i billedet," udtaler Per Morten Abrhamsen, der har stået bag kameraet og fotograferet de tre tronfølgere. 

 

Endnu et billede af familien. Foto: Per Morten Abrahamsen

 

Opstod ganske spontant

I anledning af offentliggørelsen har Kongehuset udsendt en pressemeddelelse. Heri fortæller fotografen blandt andet om et helt spontant øjeblik, der opstod mellem dronning Margrethe, hendes ene søn og barnebarn. 

"Med gruppebilledet af Dronningen, Kronprinsen og Prins Christian var det for eksempel vigtigt, at der var en interaktion mellem de tre generationer, og det opstod helt spontant, da Dronningen lagde armen om sin søn og sit barnebarn,” fortæller Per Morten Abrahamsen om arbejdsprocessen bag portrætserien.

Der vil blive offentliggjort nye portrætter om morgenen 15. og 16. april. Altså, i morgen og på dronningens fødselsdag torsdag. 

 

Samlet foran linsen. Foto: Per Morten Abrahamsen

 

 

Anbefalet til dig