Tredje dag i træk: Over 100 danskere smittet det seneste døgn

26/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Særligt ældre er udsatte for coronacvirus. Foto: Shutterstock
Nye tal fra Sundhedsstyrelsen bekræftet billedet af, at corona-smitten spreder sig.

Mest læste i dag

Opdateret: 

I første omgang havde Sundhedsstyrelsen udsendt fejlagtige tal for antal af smittede på Grønland, derfor fremgik det af artiklen, at 23 var smittet på Grønland. Det tal var forkert. I virkeligheden er seks personer bekræftede smittede. Sundhedsstyrelsen beklager fejlen - og det samme gør vi. 

Husk du kan altid finde ajourførte tal for antallet af smittede personer i Danmark lige her.

...........................................

1.851. Så mange personer i Danmark er nu smittet med coronavirus. Det er den nedslående besked fra Sundhedsstyrelsen torsdag formiddag, hvor styrelsen netop har udgivet spritnye tal om smittespredningen her til lands. 

34 er døde. 

I denne uge er antallet af smittede sprunget i vejret. Onsdag formiddag var tallet 1.715 og tirsdag var der 1.591 smittede i Danmark. Det er vigtigt, at skrive sig bag øret, at det reele antal smittede kan være højere end det officielle tal. Lige siden coronakrisen gik i gang  har myndighederne sagt, at de opererer med et stort mørketal af smittede. 

Stort spring på Grønland

Sundhedsstyrelsen monitorerer også antallet af smittede på Grønland og Færøerne i disse svære tider. 

Nu er seks personer på Grønland bekræftet smittede. Det tal var onsdag fem. På Færøerne er 140 personer smittet. Onsdag var der 132 smitted på øerne. Tirsdag - 122. 

Ingen smittede er døde på hverken Færøerne eller Grønland. 

 

 

 

Anbefalet til dig