Tredje Lillebæltsforbindelse? Nu er tankerne i al fald på bordet

Af: Kasper Rud

|

18/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Endnu en Lillebæltsforbindelse er på tegnebrættet.

Lige nu læser andre også

Banedanmark og Vejdirektoratet overvejer at bygge en tredje Lillebæltsbro, hvilket kan få stor betydning for området omkring Børkop. Planerne inkluderer muligvis en ny motorvej ved Børkop-halvøen, især omkring Rands Fjord, samt Børkop, Brejning og Andkær.

Tidligere planer om en jernbanebro over Vejle Fjord, som påvirkede Brejning- og Sellerup-området, blev droppet for halvandet år siden.

Nu er nye og ambitiøse broplaner på bordet, som potentielt kan transformere infrastrukturen i området.

Det oplyser Vejle Amts Folkeblad.

En nylig rapport fra Banedanmark og Vejdirektoratet skitserer forskellige forslag til at forbedre trafikken over Lillebælt, da den nuværende infrastruktur er ved at nå sin kapacitetsgrænse. Et af de mest markante forslag er at bygge en tredje Lillebæltsbro, hvilket kunne medføre en ny motorvej ved Børkop.

Der er to hovedforslag på bordet.

Det første involverer en ren jernbanebro, hvor togene kører nord om Middelfart og Fredericia, og videre på den nuværende rute nær Rands Fjord og gennem Børkop og Brejning.

Det andet forslag indebærer en kombineret tog- og bilbro, hvor bilerne vil blive ført over en ny bro nord om Strib og Fredericia. Dette vil kræve en opgradering af den nuværende motortrafikvej ved Børkop til motorvej, hvilket vil forbinde den med motorvejen ved Vejle.

Nu er det kun på tankeplan, at der bydes ind med de muligheder, så om idéerne nogensinde vil blive til mere end idéer, ved man selvsagt intet om endnu.

Selvom planerne endnu ikke er konkrete, er de første skridt taget for at undersøge mulighederne.

Ud over en tredje bro over Lillebælt, omfatter andre forslag også en tunnel under Middelfart, Lillebælt og Fredericia.

Disse planer viser, hvor seriøst myndighederne tager behovet for at forbedre trafikforholdene i området, og de vil uden tvivl have store konsekvenser for de berørte områder, hvis de realiseres.

Anbefalet til dig