Trick går viralt: Sådan undgår du at græde når du skærer løg

10/5/22 05:10

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En kvinde deler trick til at skære løg. Du kommer aldrig til at græde over løg igen.

Gåden om, hvordan vi undgår at vores øjne løber i vand, mens vi hakker løg, har længe plaget hjemmekokke verden over, og det føles ofte, som om vi alle er dømt til at lide under kraftige løg-dampe, da ingen har fundet en løsning, der faktisk fungerer.


Selvom du måske har prøvet nogle af de utallige tricks derude for at holde tårerne i skak, har en kvinde på Facebook delt et andet trick, du måske ikke har tilføjet til dit repertoire endnu. Det skriver Mirror.

Trina Michelle hævder, at du kan glemme alt om at have svømmebriller på eller at holde træskeer i munden - da det bedste trick, hun har fundet, blot involverer et fugtigt stykke køkkenrulle.

Kvinden sagde i sit indlæg, at ved at placere et vådt stykke køkkenrulle ved siden af ​​dit skærebræt, mens du hakker løg, vil kemikalierne i løget trække mod håndklædet i stedet for dine øjne.

Foto: Facbook/trina.phillips.9638

Foto: Facbook/trina.phillips.9638

"Vidste du, at grunden til, at du 'græder', når du hakker løg, er, at kemikaliet i løget tiltrækkes af den nærmeste vandkilde (som normalt er øjnene). Hvis du lægger et vådt køkkenrulle ved siden af dit skærebræt, vil løget trække mod det, og ikke dine øjne," skrev hun.

Kvindens indlæg fik blandede reaktioner fra folk på nettet - men mange sagde, at tricket hjælper med at sikre, at de ikke står krumryggede og græder hen over løget. 

Nogle hævdede dog, at tricket ikke virkede for dem, og en person sagde, at den eneste måde, de nogensinde har været i stand til at stoppe sig selv fra at græde, er når de har brugt kontaktlinser.

Et par andre delte også deres egne forslag, herunder at lade vandet løbe i vasken, så længe man stod og hakkede, og at sætte løgene i køleskabet, før de hakkes.