Trine Dyrholm skal spille Margrethe den Første i ny storfilm

14/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

Snart er der endnu en grund til at tage en tur i biografen. Foto: Shutterstock
Trine Dyrholm skal spille Margrete I i Charlotte Sielings nye storfilm Margrethe den Første, der starter optagelser til marts

Mest læste i dag

SF Studios og instruktør Charlotte Sieling har samlet et imponerende hold både foran og bag kameraet til sin næste spillefilm – det historiske drama ”Margrete den Første”.

Det fortæller SF Studios i en pressemeddelelse fredag. 

Trine Dyrholm spiller den altoverskyggende hovedrolle som Margrete I, og på rollelisten er et stort skandinavisk cast med bl.a. Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Bjørn Floberg, Suzanne Reuter, Simon Berger, Magnus Krepper og Thomas W. Gabrielsson. 

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige. Margrete har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

En imponerende kvinde

Charlotte Sieling fortæller om filmen 

”Margrete I var en imponerende kvinde, og jeg vil fortælle historien om hende, da den overraskende nok er ufortalt på film. Jeg vil give hende en stemme og fortælle om en af Europas stærkeste regenter. Kvinden, der skabte Kalmarunionen, et fællesskab blandt Danmark, Norge og Sverige, der kom til at vare i 126 år, og kvinden, der regerede på trods af og ikke på grund af sit køn. ”Margrete den Første” er et moderne portræt af en kvinde, hvis udfordringer trods de over 600 års afstand i tid ikke var så forskellige fra dem, kvinder kæmper med i dag. Karriere, familie, moderskab. Filmen viser, hvilken pris Margrete I måtte betale for at være en uforlignelig statskvinde.”

Trine Dyrholm har høstet stor anerkendelse både herhjemme og internationalt for sin rolle i May El-Toukhys kritikerroste og prisvindende ”Dronningen” og har netop modtaget sin 10. Robert for rollen.

Trine Dyrholm er en af landets ubetinget største skuespillerinder med en imponerende teater-, tv og filmkarriere. 

Charlotte Sieling stod i 2017 bag spillefilmen ”Mesteren” med Søren Malling og Jakob Oftebro. Kort inden var hun vendt hjem fra USA efter at have arbejdet med en lang række af tidens store tv-serier herunder ”White Collar” (2013), ”Homeland” (2014), ”The Americans” (2014), ”Wayward Pines” (2015) og ”Queen of the South” (2016).

Charlotte Sieling spillefilmsdebuterede som instruktør i 2009 med dramaet ”Over gaden under vandet” med bl.a. Sidse Babett Knudsen, Anders W. Berthelsen og Nicolas Bro, og stod herefter bag tre store tv-succeser – ”Forbrydelsen”, ”Broen” og ”Borgen” 

Charlotte Sieling har skrevet manuskriptet til ”Margrete den Første” sammen med Jesper Fink (”Før frosten”) og Maya Ilsøe (”Arvingerne”). Rasmus Videbæk (”En kongelig affære”), der vandt en Sølvbjørn i Berlin for filmen ”Ud og stjæle heste”, er fotograf, mens Søren Schwartzberg (”Før frosten”) står for production design og Manon Rasmussen (”Lykke-Per”) for kostumer. 

”Margrete den Første” optages fra 2. marts og forventes at få premiere i første halvdel af 2021.

Anbefalet til dig