Trist besked til danskerne: Så længe skal vi holde afstand

Nyheder
Danskerne forventes at skulle holde afstand i lang tid endnu. Foto: Shutterstock
Direktøren for Statens Serum Institut vurderer, at danskerne skal holde afstand længe endnu.

Mest læste i dag

I disse dage har de fleste vænnet sig til, at man ikke skal tage det ilde op, når nogen går i en stor bue uden en på gaden. Selvom det tyder på, at danskerne - siden der blev lempet på retningslinjerne - er faldt lidt af på at holde afstand til hinanden, så er det noget, vi alle har læret det seneste otte uger. 

Og godt det samme, fordi danskerne kan godt begynde at vænne sig til de nye retningslinjer for, hvordan vi er sammen og går på gaden. Det ser nemlig ikke ud til, at de skal droppes lige med det første. Det fortæller den faglige direktør fra Statens Serum Instiut i et interview med avisen Berlingske

Selvom vi lige i øjeblikket virker til at have et fornuftigt greb på virussen, er det dog ikke sikkert, at det varer ved. 

"Vi ved ikke, hvordan virus opfører sig. Om den muterer og dermed bliver en almindelig forkølelsesvirus som andre typer af coronavirus. Vi ved heller ikke, om den svækkes, hvis vi får en god sommer," udtaler Kåre Mølbak. 

Så længe skal vi holde afstand endnu

Danskere skal regne med at holde social afstand i en rum stykke tid endnu. Det vil sige, at man skal holde afstand til hinanden i det offentlige rum, står for sig selv i butikker og lignende. 

Det fortæller Kåre Mølbak videre i interviewert. Her siger han om virussen:

"Men hvis den opfører sig på samme måde fremover, som den gør nu, så tænker jeg, at vi skal holde afstand, indtil vi får en effektfuld vaccine, siger Kåre Mølbak.

Netop Kåre Mølbak har tidligere i forløbet vurderet, at der formentlig vil gå et år, før vi har en vaccine mod coronavirus klar. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig