Trist meddelelse fra Cecilie Beck: Har fået frygtet sygdom

Nyheder
Cecilie Beck arbejder til hverdag som nyhedsvært på TV2. Hun er et af stationens mest populære ansigter. Foto: Miklos Szabo / TV2
Cecilie Beck arbejder til hverdag som nyhedsvært på TV2. Hun er et af stationens mest populære ansigter. Foto: Miklos Szabo / TV2
Nu lyder der en trist meddelelse fra Cecilie Beck.

Lige nu læser andre også

På sin Instagram-profil, har nyhedsvært Cecilie Beck, delt en trist nyhed.

Hun er i øjeblikket ramt af en frygtet sygdom - borreliose (borreliainfektion, red.).

Det afslører hun i en story på Instagram, hvor hun har delt et billede af pakken med den penicillinkur, som skal bekæmpe infektionen.

"1 1/2 tablet 3 gange daglig i 10 dage" lyder teksten på pakken.

Ifølge statens serum institut, rammes omkring 180 danskere af borreliose hvert år.

Tallene er redigeret senest den 14. juli i år.

På siden står der også beskrevet, hvilke symptomer man bør være opmærksom på.

"Borreliose kan give forskellige symptomer. Den tidlige infektion, første stadie, viser sig inden for uger med et karakteristisk rødligt velafgrænset hududslæt omkring bidstedet, der spreder sig (erythema migrans)," står der blandt andet.

Der uddybes yderemere:

"I andet stadie kan infektionen sprede sig fra bidstedet til andre organer, som fx hjernen (neuroborreliose). Neuroborreliose præsenterer sig typisk som hovedpine, udstrålende nervesmerter og muskellammelser, typisk i ansigtet."

Der findes dog også andre mere sjældne og langvarige sygdomsforløb af andet stadium af borreliose som fx ledbetændelse og karakteristiske hududslæt. Man skal være opmærksom på, at nogle patienter ikke opdager eller husker, at de har fået et flåtbid.

Borreliose overføres kun ved flåtbid og smitter ikke mellem mennesker.

Man kan dog forebygge infektion, ved at undgår flåtbid - eller ved at fjerne flåter hurtigst muligt, gerne inden for 24 timer.

Anbefalet til dig