Trist meddelelse fra Givskud Zoo

Af: Thea Andersen

|

25/11/2022

Nyheder
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Givskud Zoo er blevet et dyr fattigere.

Mest læste i dag

Onsdag var en trist dag i Givskud Zoo nord for Vejle, som huserer 50 forskellige dyrearter. Blandt andet kæmpeoddere, som de har to af.

Eller, det havde man. Onsdag var nemlig den sidste levedag for kæmpeodderen Frida, som har levet i Givskud Zoo sammen med sin søn Rio. Det er dog ikke en impulsiv død.

For godt og vel et år siden begyndte ansatte i Givskud Zoo at arbejde frem mod et nødvendigt generationsskifte i kæmpeodderfamilien, for Frida er blevet gammel og kan ikke få flere unger.

Kæmpeoddere er familiedyr, og der kan ikke komme en ny hun ind i flokken, uden at det vil betyde voldsom kamp intern mellem odderne.

"I naturen bliver en kæmpeodder typisk otte år, og Frida har levet et godt og langt liv her hos os, og nu er hun 13 år. Frida er begyndt at vise tegn på aldersrelaterede sygdomme, og derfor har vi besluttet at aflive hende, inden hun bliver rigtig syg," siger dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen til Vejle Amts Folkeblad ifølge Dagens.dk.

I de seneste uger har man derfor indøvet en rutine, hvor man adskiller han og hun fra hinanden i forbindelse med fodring, som sker tre gange om dagen.

Derudover har man arbejdet på at få Frida til at spise sin føde, som er fisk, mens hun ligger på en trækasse, der får hendes lange krop placeret langs med gitteret, så dyrepasserne kan sidde helt tæt på hende.

Man ville nemlig gerne have Frida til at blive bedøvet i en så rolig og ustresset situation som muligt.

Det bliver dog ikke i lang tid, at tre et halvt år gamle Rio skal være alene i anlægget. For inden længe vil der nemlig komme en ny mage fra Parken Zoo i Eskilstuna i Sverige. Den nye avlshun er jævnaldrende med sin nye partner og hedder Paraná.

Anbefalet til dig