Trist meddelelse til danskerne: Prisstigninger på populært sommerprodukt er på vej

Foto: Shutterstock
Nyheden får danskerne til at bøje hovederne.

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse forbi, at der hærger en ganske alvorlig tørke over det danske land.

Mens danskerne nyder sommervarmen i fulde drag, er der andre, der ikke nyder godt af de varme og tørre solskinsdage.

Især landmændene har været en svær tid igennem, og den ser ud til at fortsætte lidt endnu, da sommerprognoserne fra DMI fortæller, at resten af sommeren vil være tørrere end vanligt.

Og til trods for at danskerne kan nyde sommersolen, så er det med bøjede hoveder, at de modtager beskeden om, at årets jordbærhøst er mindre end normalt.

Den er faktisk faldet omtrent 25 procent i kølvandet på den tørre periode, men de triste nyheder for danskerne stopper ikke her.

Det er jordbærenes størrelse, der ikke er, som den plejer, hvorfor der skal flere jordbær til at fylde en bakke:

“Det der er galt, det er størrelsen. Vi har haft et koldt forår for det første. For det andet så mangler vi vand. Derfor er udbyttet 20-25 procent mindre”, forklarer Jane Spuur, der er indehaver af Jordbærgården i Smørum

Jane Spuur forventer derfor, at prisen på jordbær snart vil sige, hvilket altså ikke ligefrem er en ønskemelding for de jordbærglade danskere.

“Det tager mine plukkere længere tid at fylde bakkerne, og mindre udbytte betyder mindre omsætning. Så prisen kommer op i år, desværre. Den får et nøk op inden ret længe, for nu kommer konsekvenserne af varmen.”

Anbefalet til dig